Waar Cryptocurrency een tijd lang in een diep, donker dal leek te verkeren, daar krabbelt de mark nu langzaamaan weer op. Nu het weer beter wordt, noteert ook de markt steeds meer groene cijfers. Een mooie beweging, zeker voor de mensen die een aardig zakcentje erin geïnvesteerd hebben. Multiscope heeft onderzocht hoe het enthousiast de Nederlanders zijn wanneer ’t aankomt op Cryptocurrency. Daaruit is gebleken dat Bitcoin nog steeds de leidende ‘munt’ is – enigszins logisch natuurlijk.

Bitcoin neemt 43 procent van de investeringen in beslag

Een aardig percentage. Toch is het een enigszins voorspelbare verhouding. Bitcoin is namelijk nog steeds de basis voor het überhaupt beginnen met handelen in Cryptocurrency. Het is dus logisch dat men vaak een grote hoeveelheid Bitcoin in z’n portefeuille heeft. Daarnaast is de algehele tendens er toch een die doet vermoeden dat het vertrouwen in de Bitcoin nog steeds erg stevig is. Ondanks de gigantische schommelingen die de coin heeft doorgemaakt blijft het volgens experts toch een zekere factor. Dit komt mede door het feit dat de coin al diep geworteld is in de huidige markt en het feit dat de algehele Market Cap een aardige omvang heeft.

Wat wel leuk is om te zien, is het feit dat Nederlanders andere munten in veel mindere mate in hun portefeuille hebben zitten. Waar insiders roepen dat bijvoorbeeld Ethereum echt het next big thing wordt, daar blijkt uit de cijfers dat het nog steeds niet als dusdanig wordt gezien. Sterker nog, Ethereum beslaat slechts 11% van de hun portefeuille. Op de voet gevolgd door Ripple (7%) en Litecoin (5%).

Cijfers die wat ons betreft best wel verbazingwekkend zijn, voornamelijk vanwege het feit dat er enkele andere coins (lees: VeChain, ICX) zijn die wat betreft conceptuele beloftes een hogere validiteit kennen. Mede door de samenstelling van de gemiddelde portefeuille kunnen we concluderen dat Nederlanders redelijk conservatief in de markt staan. Nederlanders die zeggen te willen gaan investeren, kiezen eveneens het meest voor Bitcoin (38%), op de voet gevolgd door Ripple (34%) en als nummer 3 staat er Ethereum 29%.

Nederlanders zijn behoudend in hun keuzes voor Cryptovaluta

Wat direct opvalt is het feit dat de gemiddelde Nederlander een portefeuille heeft waar weinig spannends in te vinden is. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen te vinden, deze bevatten dan Alt coins zoals bijvoorbeeld NEO en Stellar. Over het algemeen is de investeringswijze van de Crypto-liefhebbende Nederlander er een die aardig terughoudend is te noemen. Daarentegen is het wel nog steeds de solide basis voornamelijk bestaand uit Bitcoin en Ethereum waarmee iedereen begint. We zijn benieuwd waar Nederland staat op globaal niveau – wat betreft acceptatie. Overigens is het overgrote deel van de Nederlanders nog steeds niet ingestapt. Deze groep mensen zal in de loop der tijd nog groeien.

Bron: NU.nl