De BMW M5 is al sinds jaar en dag een toonaangevende auto als ’t aankomt op snelle sedans. Het luxemodel van BMW is in z’n standaard jasje al een hele aardige auto, maar wanneer de M-badge erop is geplakt is het helemaal smullen. Het F10-model heeft alweer een aantal dienstjaren erop zitten en dus is het aan de nieuwe 5-serie (F90) om een waardige vervanger te vormen voor die 5-serie. Daar heeft BMW nu officieel de ‘Competition‘-versie aan toegevoegd en het resultaat mag er wezen. BMW heeft weer een hele lekkere M5 weten te creëren. 

De BMW M5 Competition is dé gezinswagen wat ons betreft

Natuurlijk, als je een snelle gezinswagen zoekt, dan denk je al snel aan een Audi RS6. Logisch ook, de RS6 is uniek in z’n soort en weet vriend en vijand iedere keer opnieuw te verbazen. Toch is het een auto die meer geschikt is voor een gezin mét twee Golden Retrievers. De BMW M5 daarentegen volstaat voor mensen die twee kinderen hebben en verder geen gezinsuitbreiding in de planning hebben staan. Eventuele goudvissen daargelaten.

bmw m5 competition sedan auto Pure Luxe

Omdat men in Beieren toch het idee had dat ‘slechts’ 600pk niet zou overtuigen, besloten ze een ‘Competition’-versie aan hun standaard BMW M5 gamma toe te voegen. Het resultaat is dat je nu de beschikking hebt over een Beemer met maar liefst 625 paarden en een 0-100km/u sprint van 3,3 seconden. Met de 4,4-liter biturbo V8 in het vooronder weet je zeker dat je nekharen rechtovereind gaan staan zodra je het gas intrapt. Tel daar een speciaal onderstel en een geheel nieuw uitlaatsysteem bij op en je hebt een serieuze bak onder je kont.

bmw m5 competition sedan auto Pure Luxe

De BMW M5 Competition zal vanaf juni in deze specificatie beschikbaar zijn. Voor deze uitvoering zul je wel even in de buidel moeten tasten. Het Competition-pakket heeft een meerprijs van €9.151. Bovenop de standaardprijs voor een BMW M5. Welke toch al niet goedkoop is: €161.500. Een smak geld, maar op dat bedrag maakt die paar duizend euro ook niets meer uit toch?

bmw m5 competition sedan auto Pure Luxe bmw m5 competition sedan auto Pure Luxe bmw m5 competition sedan auto Pure Luxe bmw m5 competition sedan auto Pure Luxe bmw m5 competition sedan auto Pure Luxe bmw m5 competition sedan auto Pure Luxe bmw m5 competition sedan auto Pure Luxe bmw m5 competition sedan auto Pure Luxe

Bron: BMW