Nederland herbergt vele mooie huizen. De een heel groot, de ander vol van karakter en authentieke kenmerken. Tot die laatste categorie behoort dit stulpje in Oude Wetering. Een huis waarvan de eerste steen werd gelegd in 1774 en wat vandaag de dag nog steeds met kop en schouders boven het gemiddelde niveau van de huizenmarkt uitsteekt. Vol van karakter en gelegen in een rustiek plaatsje vlak onder Amsterdam en op een steenworp afstand van Schiphol.

Wonen in stijl aan de Kerkstraat 46/47 te Oude Wetering

Oude Wetering is een dorpje onder de rook van Amsterdam dat iets meer dan 4000 inwoners telt. Een plek waar je op eenvoudige wijze kunt genieten van je privacy en de omgeving, maar waar je alsnog vrij snel en makkelijk de drukte van de grote stad op kunt zoeken. De perfecte plek dus voor mensen die graag ontsnappen aan alle hectiek en juist een eigen plek willen creëren in de rust die een dorpse omgeving kan bieden.

huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe

Het onderkomen is voorheen de woning geweest van burgemeester Roeloffs, welke hier tot 1870 eveneens ambt heeft gehouden. Dit drie man sterk ambtelijk apparaat gebruikte dus een gedeelte van het totale pand om ambtelijk apparaat te houden. Als resultaat is de woning onderverdeeld in twee huisnummers. Deze hebben ieder hun eigen toegang en dus ook eigen faciliteiten. Nu worden de twee ‘panden’ dus gezamenlijk te koop aangeboden.

huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe

Dit huis is dan ook de perfecte plek voor wie zoekt naar een ruim onderkomen, zonder daarvoor de drukte van de stad te moeten trotseren. Wat direct opvalt is het feit dat het huis direct aan het water is gesitueerd, wat zorgt voor idyllische plaatjes en de nodige ontspanning – zeker in de zomermaanden. Aan ruimte overigens geen gebrek: dit stijlvol gerestaureerde herenhuis telt maar liefst 294 vierkante meters aan woonoppervlak. De woning mag dan wel gerestaureerd zijn, bij het bekijken van de foto’s wordt duidelijk dat dit is gedaan met respect voor de kenmerken van de originele bouw. Zo zijn de dwarsbalken in het plafond duidelijk zichtbaar en zijn de kleuren van de raampartijen geheel in lijn met de oude Hollandse bouwstijl.

huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe

Het lichte interieur in combinatie met de authentieke kenmerken straalt warmte uit

Bij binnenkomst in dit Rijksmonument wordt duidelijk dat de huidige eigenaar het karakter ook binnenin het huis goed heeft weten te bewaren. Het eikenhouten plafond ademt meteen de sfeer uit die je verwacht bij een huis van dit niveau. Door de unieke ligging én architectuur valt het meteen op dat het huis diverse looproutes kent en een grote diversiteit aan ruimtes en kamers. In z’n totaliteit zijn er maar liefst 10 kamers aanwezig, ieder met hun eigen doel.

huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe

Wat opvalt bij huizen van deze leeftijd is het feit dat er altijd een warme sfeer hangt. Er is niets aan dit huis wat niet voldoet aan de eisen van heden ten dagen en toch waan je je niet in een steriel modern paleis. De subtiele elementen en het gebruik van lichte kleuren maken dat wonen hier een genot moet zijn. Tel daar bij op dat er bijvoorbeeld een zeer complete recent geplaatste keuken aanwezig is en je merkt direct dat er aan alles is gedacht.

huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe

De badkamer is eveneens voorzien van de modernste technieken, met onder andere vloerverwarming, een inloopdouche XL en ligbad. Deze bevindt zich op de eerste verdieping, waar tevens twee ruime kinderkamers en een ouderkamer aanwezig zijn. Ook hier zijn details als de originele houten schouw goed bewaard gebleven. Op de tweede verdieping is dan de vierde slaapkamer te vinden en een ruimte die nu dient als speelkamer. Hier is ook de vlizotrap naar de zolder te vinden.

huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe

Oog voor detail maakt deze woning uniek in z’n soort

De opsomming van alle aspecten is er een die we jullie zullen besparen, deze is hier te vinden. Wat voor ons het meest waardevol is, is de wijze waarop de huidige eigenaar met dit huis is omgegaan. Er is werkelijk aan alles gedacht, zonder door te slaan in ‘modernisering’. Het moge duidelijk zijn dat een huis van deze leeftijd zo eens in de zoveel tijd een opknapbeurt nodig heeft, maar dat is hier werkelijk perfect geëxecuteerd. Veel mensen willen nog wel eens doorslaan in het aanpassen naar de huidige eeuw. Godzijdank is dat bij dit huis absoluut niet gebeurd. Wat ons betreft precies zoals het hoort.

huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe

Op de foto’s is al duidelijk te zien dat het een woning betreft die met zorg en liefde bewoond is en gerestaureerd is. Het mag dan wel een huis zijn met een noemenswaardig prijskaartje, maar voor €1.295.000 krijg je een enorm authentiek huis voorzien van alle benodigdheden die je vandaag de dag kunt wensen. We durven met aardige zekerheid te zeggen dat dit huis met eenvoud de geschikte koper zal vinden. Een persoon die eveneens verknocht is aan detail en karakter. Iemand die het koopt uit respect en ook met respect zal bewonen. Precies wat dit huis verdient. Meer informatie en foto’s vind je op de website van Funda.

Daarnaast is het huis door de ideale ligging de perfecte plek voor de liefhebber van nautische activiteiten. De directe omgeving leent zich bijvoorbeeld perfect om te varen, met de Westeinderplassen en het Braassemmermeer op steenworp afstand. Kortom, hét plekje voor comfort, ontspanning én luxe. Wat wil je nog meer?

huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe

Bron: Funda