Riva is een van die merken in de wereld van de scheepsbouw die geen introductie meer behoeven. Het merk staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit die ze leveren en de ongelooflijk stijlvolle jachten en boten. Het is de jongensdroom van velen om ooit een Riva te bezitten – een beetje zoals we ook vrijwel allemaal wel een 911 zouden willen rijden. Het merk heeft nu een nieuw superjacht geïntroduceerd en het is weer fantastisch, zoals we dat mogen verwachten.

Riva 110 Dolcevita superjacht

Waar Riva toch vooral veel bekendheid geniet door het produceren van de befaamde ‘Rivamare‘, daar is ’t merk ook thuis in de grotere boten. De nieuwe 110 Dolcevita is daar een goed voorbeeld van. Het superjacht is ontworpen door Officina Italiana Design, Sergio Beretta en Feretti’s Product Strategy Committee. In totaal meet het jacht zo’n 30 meter in lengte. Van een jacht met de toepasselijke naam Dolcevita (vrij vertaald ‘het goede leven’) mag je verwachten dat alles van de hoogst mogelijke kwaliteit is en het beste comfort wordt geboden.

riva 110 dolcevita superjacht jacht scheepsbouw Pure Luxe

Een ruime inrichting in ieder aspect

Volgens Riva zelf en mensen die de plannen van dichtbij hebben mogen bewonderen heeft dit superjacht een van de mooiste interieur-stijlen ooit gezien in de scheepsbouw. De salon op ’t hoofddek voelt als een glazen huis, volledig omgeven door glazen wanden van vloer tot plafond. De indeling van dit gedeelte is volledig open-plan. Er zijn dus geen zaken die de ruimte enigszins begrenzen of limiteren in de beweeglijkheid. Met behulp van twee panelen kun je het eetgedeelte scheiden van de rest van de salon – zo creëer je enige privacy.

riva 110 dolcevita superjacht jacht scheepsbouw Pure Luxe

De master bedroom/suite is zodanig ingericht dat je aan weerszijden uitzicht hebt over de zee. Daarnaast zijn er vier gastsuites beschikbaar die – in tegenstelling tot traditionele jachtontwerpen – alle vier een gelijkwaardige grootte kennen. Voor het personeel is er eveneens een aardige ruimte beschikbaar. Kortom er is gedacht aan comfort en luxe voor iedere opvarende.

riva 110 dolcevita superjacht jacht scheepsbouw Pure Luxe

In z’n totaliteit is er voor 20 mensen plek aan boord van het jacht. Herkenbaar voor de invloed van Feretti is het garagegedeelte van dit jacht. Het platform is namelijk in staat weg te zinken in ’t water, waardoor het uitladen en inladen van een tender enorm makkelijk wordt. Deze aanpak hanteert Feretti in vrijwel ieder jacht waar ze bij betrokken zijn. Het maakt de jachten onderscheidend van de rest. De Riva 110 Dolcevita wordt aangedreven door twee 16V 2000 MTU Diesel motoren. Deze zijn goed voor een topsnelheid van 26 knopen en een cruising-speed van 23 knopen. Bij die snelheid is het jacht in staat 430 nautische mijlen af te leggen.

riva 110 dolcevita superjacht jacht scheepsbouw Pure Luxe riva 110 dolcevita superjacht jacht scheepsbouw Pure Luxe riva 110 dolcevita superjacht jacht scheepsbouw Pure Luxe riva 110 dolcevita superjacht jacht scheepsbouw Pure Luxe riva 110 dolcevita superjacht jacht scheepsbouw Pure Luxe