De Rolls Royce Phantom houdt een respectabel record: het is de langstlopende typenaam voor een auto ooit. Al zo’n 92 jaar staat de naam Phantom gelijk aan luxe, comfort en ongekende klasse. Het automerk dat onder de hoede van Bayerische Motoren Werke valt – kortom BMW – streeft naar perfectie bij het creëren van de Phantom. 

Rolls Royce Phantom VIII

In de Chinese cultuur wordt tevredenheid en vreugde vertegenwoordigd door de Bushukan-vrucht. Met die gedachten heeft de Rolls Royce Phantom VIII ook zijn lichtgele kleur gekregen. Naast de kleur zijn er nog andere elementen die deze Phantom onderscheiden van de vorige editie. Dit model heeft een body-kit die het aanzicht van de auto drastisch veranderen, daarnaast heeft de auto een ingetogen achterspoiler en een subtiele diffuser. Daar blijft het niet bij. Het bi-turbo V12 motorblok is geüpdate en geoptimaliseerd, daarnaast is er een nieuw sport-uitlaatsysteem toegevoegd.

Deze wagen laat jou op het randje van je stoel zitten – mits je er van houdt

Met een indrukwekkend vermogen van 610 pk bij 5.100 tpm en 950 Nm koppel bij slechts 1.750 tpm, zal dit luxueuze voertuig zijn gelukkige chauffeur en passagiers op de rand van hun stoelen houden. Ook de wielen zijn niet alleen voor de show. De extra 10-inch die aan dit beest is toegevoegd, zorgen ervoor dat de auto beter kan accelereren en remmen. Zoals we gewend zijn van Mansory is het weer een allerminst subtiele verschijning.

Van A naar B in weelde

Verder beschikt de cabine over leer en diamanten gestikte versieringen van Mansory. Ook het stuur heeft enkele verfraaiingen gekregen en geeft de speciale verlichting de auto een nog luxueuzere uitstraling. Hoewel wij persoonlijk minder gecharmeerd zijn van deze uitvoering, zou je hem toch kunnen rijden via financial lease. ‘Wat is financial lease?’ horen we je al vragen. Financial lease maakt het mogelijk dat jij je in weelde van A naar B kunnen verplaatsen zonder dat je hier een paar ton voor neertelt. Zo kun je een Rolls-Royce rijden zonder echt gigantisch krom te liggen. Al zal het alsnog niet goedkoop zijn.

Bron: Luxatic