Tag Heuer en Aston Martin gaan steeds intensiever met elkaar samenwerken. Zeker nu beide merken volledig betrokken zijn bij de Formule-1 is het een partnership dat over de hele wereld bekendheid geniet. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de merken elkaars aanwezigheid vieren en Tag Heuer doet dit dan direct op de meest passende wijze: met twee nieuwe horloges.

Tag Heuer viert het partnership met Aston Martin met twee nieuwe chronografen

Tijdens de afgelopen autoshow in Genève heeft Tag Heuer het partnership met Aston Martin officieel bekend gemaakt. Om de Britse sportwagenfabrikant te eren zijn er twee chronografen gemaakt die – uiteraard – veel details weerspiegelen die hinten naar het automerk. Er is een speciale Tag Heuer Carrera Calibre Heuer 01 gemaakt en speciale Tag Heuer Formule-1 gemaakt.

tag heuer partnership aston martin horloges herenhorloges brits racing automerk Pure Luxe

Foto: Tag Heuer/Ivan Simeon

Het is een partnership dat best onverwachts kwam. Tot 2016 heeft Aston Martin namelijk altijd samengewerkt met het andere beroemde horlogemerk Jaeger LeCoultre. Toch komt het partnership niet uit de lucht vallen als we kijken naar de geschiedenis van beide merken. Zowel Tag Heuer als Aston Martin hebben een mooie geschiedenis wat betreft autoracen – een match made in heaven kun je dus wel stellen.

Daarnaast zijn beide merken natuurlijk stevig vertegenwoordigd in Hollywood. Zo is Aston Martin al jaren de favoriete keuze van de Britse superspion James Bond en heeft Tag Heuer een mooie status opgebouwd om de pols van Steve Mcqueen. Kortom, er zijn meer overeenkomsten tussen beide partijen dan je in eerste instantie zou denken.

tag heuer partnership aston martin horloges herenhorloges brits racing automerk Pure Luxe

Foto: Tag Heuer/Ivan Simeon

Tag Heuer Carrera Calibre Heuer 01

De eerste en tevens duurste van de twee is wat ons betreft ook meteen de mooiste. Het betreft hier een Carrera Heuer met zeer subtiele hints naar het Britse automerk. Waar de Tag Heuer Formule-1 Aston Martin special nogal in het oog springt, is deze Carrera een stuk minder schreeuwerig. Het is nog steeds een chronograaf met een ‘shitload’ aan details, maar het kleurschema en design maken dit horloge meer één geheel (in onze optiek). De Tag Heuer Carrera Calibre Heuer 01 kost $6.550 en komt met een geskeletoniseerde wijzerplaat (welke doet denken aan de grille van een Aston Martin) en lugs die de vorm van een Aston Martin moeten weerspiegelen. Dat laatste vergt overigens een ietwat creatieve blik, maar ach – geef het beestje een naam.

Het horloge komt met een saffieren caseback, zodat je het uurwerk goed kunt bekijken. Het 1887 kaliber is een volautomatisch kaliber en telt zo’n 50 uur power reserve. Verder zijn er nog details zoals kast die gecoat is in zwart PVD en de rubberen band die het sportieve karakter benadrukt. Evenals de Formule-1 versie is ook hier het Aston Martin logo aanwezig. Weliswaar op subtiele wijze, in de sub-dial op 9 uur. Het horloge meet 45mm in diameter.

tag heuer partnership aston martin horloges herenhorloges brits racing automerk Pure Luxe

Foto: Tag Heuer/Ivan Simeon

Tag Heuer Formule-1 chronograph

De Tag Heuer Formule-1 chronograph is aanzienlijk goedkoper dan z’n Carrera broertje. Het horloge kost $1.550 en komt met een Quartz uurwerk. Het uurwerk heeft volgens Tag Heuer zelf een accuratesse tot op een tiende van de seconde. Wat opvalt aan dit horloge ten opzichte van de andere special, is het feit dat er hier veel gebruik is gemaakt van een fluoriserend geel/groene kleur. Hierdoor valt het horloge direct veel meer op dan dat de Carrera doet.

Het horloge is een stukje kleiner dan de Carrera, namelijk 43mm. De kast is gemaakt van staal en kent een subtiele finish. Wat nieuw is aan dit horloge en een primeur voor de Tag Heuer Formule-1 collectie, is het feit dat het horloge op een lederen band wordt geleverd. Op de caseback van het horloge staat onder meer ‘Aston Martin Special Edition’ gegraveerd – samen met het logo van het automerk.

tag heuer partnership aston martin horloges herenhorloges brits racing automerk Pure Luxe

Foto: Tag Heuer/Ivan Simeon

Twee horloges voor twee verschillende consumenten

Zoals misschien al duidelijk werd in de tekst hierboven is de Formule-1 versie de meest opvallende – en tevens de meest toegankelijke. Het horloge heeft een zeer sportief karakter door het opvallende design (mede door de lime kleur). Daarnaast is het aanzienlijk goedkoper dan de Tag Heuer Carrera Calibre Heuer 01. Voor genoeg mensen een reden om voor de Formule-1 versie te kiezen. Hij die liever iets meer ‘horlogerie’ heeft, zal waarschijnlijk voor de Tag Heuer Carrera Calibre Heuer 01 kiezen. Voor ieder wat wils dus.

Bron: Tag Heuer