De eeuwige titanenstrijd tussen Sony en Microsoft is er een die op game-gebied niet snel zal afnemen. De Playstation kende in z’n begindagen weinig concurrentie van Microsoft, totdat deze partij de Xbox introduceerden. Sindsdien is het water en vuur en proberen beide partijen elkaar op technisch gebied af te troeven met van alles en nog wat. Ondanks dat valt voor beide ‘consoles’ wat te zeggen en is ’t redelijk moeilijk kiezen – enkel gekeken naar specificaties. ‘Dat moet makkelijker kunnen’, dacht ColorWare. Dus besloot het bedrijf (bekend vanwege hun voorliefde voor gouden accenten) een Xbox One wat luxueuzer uit te laten zien. Het resultaat mag er wezen.

De 24k Xbox One Pearl

In januari wist ColorWare ons al te verrassen met controllers voor zowel je Playstation als Xbox die volledig in een goud laagje waren gehuld. Een fancy jasje voor deze alledaagse gebruiksvoorwerpen en reden genoeg voor ’t bedrijf om nog een stapje verder te gaan. Als resultaat komt ColorWare nu met een speciale 24k Xbox One Pearl. Een gelimiteerde uitgave van de spelcomputer van Microsoft, die slechts 50 keer geproduceerd zal worden.

ColorWare Xbox One Pearl gameconsole Microsoft Pure Luxe

De console en controller hebben beiden een ‘glossy’ parelmoer make-over gehad. Om dit te realiseren wordt de console volledig gestript, zodat de parelmoer-finish overal goed aangebracht kan worden. Vervolgens wordt het geheel af gemaakt met een aantal 24-karaat gouden accenten. Het geheel is – in alle eerlijkheid – aardig cool te noemen. Je moet er natuurlijk van houden en misschien ben je helemaal niet meer bezig met dit soort zaken, maar het lijkt erop dat ColorWare goed werk heeft geleverd.

ColorWare Xbox One Pearl gameconsole Microsoft Pure Luxe

Het is overigens niet de allerduurste gameconsole ooit. In Dubai (waar anders?) worden consoles als deze verkocht met een volledige gouden laag voor een prijs van $13.700. Een aardig bedrag en eveneens een bedrag dat deze 24k Xbox One Pearl als ‘goedkoop’ over doet komen. Voor deze parelmoer editie betaal je ‘slechts’ $1.119. Een koopje toch?

De boot net gemist? Het standaard design van de Xbox one, de Xbox One S en de Xbox One X is natuurlijk ook niet verkeerd. Al verschillen deze onderling nog wel enigszins van elkaar. Niet alleen qua technische specificaties, maar zo is de Xbox One X bijvoorbeeld ook iets kleiner dan de voorganger de Xbox One S. Alle drie de consoles zijn nog volop verkrijgbaar in zowel de bekendere online als offline stores.

Bron: Luxatic