Een Tesla Model S met een zeer lange kont, beslist niet iets wat Elon Musk ooit heeft gevisualiseerd toen hij de productie van de Model S begon. Toch is het nu alles behalve een fantasie want door toedoen van de Nederlander Floris de Raadt zullen er maar liefst 20 van deze modellen gerealiseerd worden. Een aparte verschijning is nog zacht uitgedrukt. Het begon allemaal bij een Tesla die was omgebouwd tot lijkenwagen door Remetzcar.

De Raadt dolblij met z’n Tesla Model S Shooting Brake

Laten we vooropstellen dat het produceren van een Shooting Brake niet bepaald een koud kunstje is te noemen. Het is namelijk een model dat zo’n specifieke eigenschappen moet hebben, dat je al gauw over de schreef gaat. Dat wil zeggen, het design kan al snel verpest worden, dus een goede Shooting Brake is het product van urenlang wikken en wegen. Zo ook deze Tesla Model S. Wat bijzonder is aan deze creatie is het feit dat de originele structuur van de auto is behouden. Er is dus niets gewijzigd enkel toegevoegd. ‘Bij de ontwikkeling van deze auto is gepoogd een sportieve, elegante Shooting Brake te creëren, in plaats van een auto met gigantische bagageruimte‘, zo laat de Raadt optekenen.

tesla model s shooting brake floris de raadt remetzcar Pure Luxe

Foto: Mayster.

Een zeer bijzondere verschijning

Wat misschien nog wel het meest opvalt bij de creatie van deze Tesla Model S Shooting Brake is de ‘Bold Chrome‘ optie. Deze doelt op de verbrede, opvallende chroom-finish raamstijlen aan de achterzijde van de auto. Het geeft een spectaculair resultaat en maakt de auto net iets specialer. Omdat het hier een bijzonder project betreft en men dit ook zo wil houden, blijft het bij een zeer gelimiteerde oplage. Er zullen slechts 20 van deze Tesla’s geproduceerd worden. Mocht je interesse hebben, dan moet je dus snel zijn. We achten de kans klein dat er überhaupt nog een dergelijke Tesla beschikbaar is.

Bron: Roadandtrack