Speakers zijn vaak erg ‘gewoon’ en daardoor nogal saai. Een uitgesproken smaak is niet ieders ding, maar we kunnen er niet omheen, deze creaties van iXoost zijn verre van gewoon. Dit bedrijf maakt speakers van oude uitlaatsystemen uit race bolides. We kunnen dus rustig stellen dat je een redelijk unieke speaker in je bezit hebt wanneer deze mannen aan de basis staan. 

iXoost speakers

Het bedrijf maakt dus gebruik van de afgedankte uitlaatconstructies van oude Italiaanse racewagens. Deze worden volledig opgeknapt en gefinetuned voor de best mogelijke akoestiek. Zo ontstaat er een speaker die het volle geluid van een motor nabootst. Natuurlijk is het de bedoeling dat jij er andere klanken door laat galmen dan het gerommel van een V12. Het zijn dan ook bluetooth-speakers, verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en maten.

iXoost speakers gemaakt van oude racewagens Pure Luxe

Natuurlijk zijn die niet zomaar speakers die in massaproductie gerealiseerd worden, dus je kunt verwachten dat ze een aardige cent mogen kosten – dat doen ze ook. Mocht je geïnteresseerd zijn in een speaker van iXoost, dan zul je een vanaf-prijs van ongeveer €5200 moeten betalen. Met dit bedrag kun je instappen, dit kan – afhankelijk van je keuze – oplopen tot bedragen die richting de €20.000 gaan. Het maakt je wel eigenaar van een van de meest akoestische stukjes vakmanschap die we kennen.

iXoost speakers gemaakt van oude racewagens Pure Luxe iXoost speakers gemaakt van oude racewagens Pure Luxe