Voor de oplettende Pure Luxe-lezer zal de naam ‘Dynamiq GTT’ bekend in de oren klinken. We hebben namelijk een tijdje terug een ander GTT jacht van het merk bekeken: de Dynamiq GTT 115. Dit superjacht werd gemaakt in samenwerking met Porsche, wat ons automatisch de oren deed spitsen. In het geval van de Dynamiq GTT 165 is Porsche er niet bij betrokken, maar dat maakt dit jacht niet minder mooi – integendeel zelfs: wij zien onszelf wel terug op dit superjacht.

Het nieuwe Dynamiq GTT 165 superjacht

Dit nieuwe jacht van het in Monaco gebaseerde Dynamiq is de zoveelste creatie van de scheepsbouwers waar je je vingers bij af mag likken. Wat opvalt zijn de sportieve lijnen die we ook terug zagen komen in het design van de GTT 115. Een typische Dynamiq-look die wat ons betreft zeer stijlvol en modern overkomt. Het GTT 165 jacht heeft een totale lengte van 50 meter en is werkelijk van alle gemakken voorzien.

dynamiq gtt 165 superjacht jacht scheepsbouw boot van oossanen Pure Luxe

Wat mooi is en ons natuurlijk altijd goed doet, is ’t feit dat er een Nederlands ingrediënt wordt gebruikt om dit jacht te realiseren. Het jacht is namelijk tot stand gekomen in samenwerking met de firma Van Oossanen. Het Wageningse bedrijf is gespecialiseerd in ’t ontwerp van vaartuigen – in het bijzonder deze ongelooflijk luxe jachten. Het is de zoveelste aanwijzing dat we in dit kleine kikkerlandje aardig van wanten weten wanneer ’t aankomt op scheepsbouw.

Volgens Dynamiq’s planning moet het superjacht in 2021 definitief te water worden gelaten. Door de juiste ontwerpbenadering is dit jacht snel, comfortabel en efficiënt. De vorm van de romp zou er voor zorgen dat er een topsnelheid van 17 knopen behaald kan worden. Ondanks het feit dat de bouw nog lang niet klaar is, wordt er ook al gesproken over een GTS-versie – deze zou een topsnelheid van 25 knopen moeten halen.

dynamiq gtt 165 superjacht jacht scheepsbouw boot van oossanen Pure Luxe

Veelzijdigheid staat hoog in ’t vaandel

Bij het ontwerpen van dit jacht is de focus gelegd op ’t feit dat veel eigenaren op vandaag de dag graag veel ‘buitenruimte’ willen op hun jacht. Als gevolg zien we dat dit Dynamiq GTT 165 superjacht een grote hoeveelheid aan ruimte heeft op diverse niveau’s. Het jacht is, zoals verwacht mag worden, volledig naar smaak aan te passen en biedt plaats aan 12 passagiers. Een met glas overdekte beach club behoort tot de opties, maar ook een spa, gym en een 20-meter lang sundeck behoort tot de uitrusting.

Uiteraard kun je met veel andere wensen ook terecht bij de scheepsbouwer. De regel is simpelweg: wie betaalt, die bepaalt. De vanaf-prijs ligt dan ook op €24.400.000, maar met een paar wensen kan dit bedrag met redelijke eenvoud flink oplopen. Mag natuurlijk geen probleem zijn wanneer je in deze prijscategorie aan het ‘shoppen’ bent. We zijn zeer benieuwd naar het eindresultaat, daar moeten we helaas wel even op wachten. Al ’t goeds kost tijd zullen we maar zeggen.