‘Lees ik dat goed?’, ja dat lees je goed. De CEO van Berkshire Hathaway heeft zijn kostbare tijd nu beschikbaar gesteld aan het grote publiek. Je zou denken dat het absurd is, om mensen zoveel geld te laten betalen voor een ‘simpele’ lunch, toch heeft Buffet hier een goed initiatief op gang gezet. Alle opbrengsten van de lunch zullen namelijk ten goede komen van een goed doel.

Men betaalt inmiddels meer dan 3 miljoen dollar voor de lunch

De veiling die moest uitwijzen wie de gelukkige is voor een lunch met Warren Buffet zal nog tot en met vandaag lopen (Amerikaanse tijd). Inmiddels heeft bedrag de grens van $3.200.000 gepasseerd en dat met nog ruim 12 uur op de klok. Het is beslist een voorrecht te noemen op met een van ’s werelds meest vermogende mensen een hapje te mogen eten. We kunnen ons dan ook voorstellen dat er genoeg rijke zakenmensen zijn die hier grof geld voor over hebben. Overigens is de zogenaamde ‘Power Lunch’ niets nieuws. Deze lijkt inmiddels uit te zijn gegroeid tot een ware traditie van Buffet.

Vorig jaar werd er minder geld opgehaald dan de huidige stand van de veiling. Destijds betaalde de winnaar, die anoniem wenste te blijven, een bedrag van maar liefst 2,7 miljoen dollar om met Warren Buffet te mogen lunchen. Het moge duidelijk zijn: het Orakel van Omaha wordt wereldwijd gerespecteerd. De beste man heeft al zoveel successen behaald in z’n carrière dat velen hem beschouwen als het antwoord op ‘alles’. Een lunch kan, indien je goed notities maakt, z’n geld vroeg of laat dus misschien wel dubbel en dwars terugbetalen. We zijn benieuwd wat het eindbedrag van de veiling dit jaar zal worden, vast staat dus wel dat er al een nieuw recordbedrag is aangetikt.

Bron: BusinessInsider