Facebook is op dit moment een Hot topic. Het sociale netwerk ligt flink onder vuur en het lijkt erop dat er op korte termijn geen staakt het vuren zal volgen. De naïeve gebruiker blijkt ineens door te hebben dat het medium toch iets meer van je weet, dan gedacht. Goedemorgen. Mede door onjuist verkregen data en vreemde dataverzoeken is meneer Zuckerberg op ’t matje geroepen om zichzelf en z’n organisatie te verantwoorden. Het blijkt een roerig jaar te zijn en daarmee tevens een jaar dat in de running is om z’n bedrijfsuitgaven van afgelopen jaar te overstijgen. Toen ging Zuckerberg op bezoek in 30 Amerikaanse staten om z’n beeld van de VS wat bij te schaven. Juist.

‘Mark Zuckerberg is bezig aan een veredelde campagne-tour’

Laten we beginnen met te zeggen dat het nogal een opvallend voornemen was om zoveel staten te bezoeken. Zuckerberg staat erom bekend dat hij ieder jaar start met een goed voornemen. Dit goede voornemen is de rode draag van z’n kalenderjaar en moet van hem een beter mens maken. Hij startte 2017 dus met het doel de ‘gewone burger’ uit diverse staten in Amerika te spreken. Een nobel doel en iets dat beslist losstaat van z’n bedrijf ‘kuch’.

Nu staat Zuckerberg natuurlijk aan het hoofd van een grote organisatie en heeft de beste man een vermogen van 66 miljoen dollar, dus hij kan best het een ander missen. Toch werden z’n tripjes – voor het vergroten van z’n persoonlijke kennis – onder het mom van zakenuitjes in de boeken gezet. Wat dat concreet betekent? Nou, Zuckerberg gebruikte voor z’n 1,5 miljoen dollar aan privéjets en z’n beveiligingskosten stegen met maar liefst 50%(!). Je zou zeggen dat de beste man een beetje angstig is.

De beveiligingskosten over 2017 stegen daarmee naar het astronomische bedrag van maar liefst 7,32 miljoen dollar. Een gigantisch groot bedrag voor enkel de beveiliging. Met de huidige situatie en het verafschuwen van Facebook, lijkt het erop dat Zuckerberg dit jaar ook veel tijd door zal brengen in de aanwezigheid van een gigantische beveiliging. Het bedrijf heeft zichzelf namelijk niet bepaald in een goed daglicht gezet en zoals gewoonlijk moet het gezicht van organisatie dit dan bekopen.

Bron: Bloomberg