Mercedes-Benz AMG GT R

De Mercedes-Benz AMG GT (later werd de ‘R’ versie ontwikkeld) is na de SLS AMG de tweede auto die volledig in-huis is ontwikkeld door Mercedes AMG. Het is de snelste versie van de AMG GT zoals deze voor het eerst in 2015 werd geïntroduceerd. Een auto die bedoeld is om het maximale te presteren, zonder dat je daarvoor naar het circuit toe moet. De GT R heeft bijvoorbeeld meer sportieve accenten, dan de ‘gewone’ GT. Denk dan aan een spoiler en veel extra carbon details.

mercedes-benz amg gt r brand cars auto Pure Luxe

De versie zoals die te koop staat bij Brand Cars is er een die absoluut het bekijken waard is. De auto is volledig uitgevoerd in het zwart en heeft zowel carbon-accenten in het interieur als het exterieur. De 4.0-liter motor onder de kap levert zo’n 586 paarden, dus van je plek komen is geen probleem. Combineer dit dan ook nog eens met het gewicht van iets meer dan 1.500 kilo en je weet zeker dat je een snelheidsduivel onder je kont hebt.

mercedes-benz amg gt r brand cars auto Pure Luxe

Snel én luxe

Naast het feit dat deze AMG GT R een ongelooflijk snelle bolide is, is ‘ie ook voorzien van allerhande opties. Zo is de auto uitgerust met een Burmester High-end surround sound system en een AMG Track pakket. Daarnaast heb je ook de beschikking over het AMG DYNAMIC PLUS-pakket. Met andere woorden: het is de meest complete Mercedes-Benz AMG GT R die op dit moment in Nederland te koop staat.

mercedes-benz amg gt r brand cars auto Pure Luxe

Het is weliswaar een flinke som geld, maar deze specifieke AMG GT R is nog amper ingereden. Er staan slechts 7.054 kilometers op de teller, wat praktisch niets voorstelt. Daarnaast is het een auto die onder liefhebbers en supercar-verzamelaars relatief snel aan aandacht wint. Als je ‘m koopt heb je dus vrij zeker een toekomstige classic in handen. Volgens bronnen heeft Mercedes-Benz de productie van deze AMG GT R gelimiteerd op 2.000 stuks. In hoeverre dat klopt durven we niet te zeggen, maar dat zou de auto relatief zeldzaam maken. Het zijn weliswaar geen Pagani- of Koenigsegg-cijfers maar toch.

mercedes-benz amg gt r brand cars auto Pure Luxe

Mocht je interesse hebben in deze auto, of meer foto’s willen zien van deze zwarte schoonheid, bekijk dan even de website van Brand Cars. Als je in de buurt van Alkmaar woont, of gewoon heel erg fan bent, dan zouden we je adviseren om toch eens de showroom te bezoeken. Deze Mercedes-Benz is namelijk niet het enige lekkers dat ze bij deze autodealer in de aanbieding hebben.

mercedes-benz amg gt r brand cars auto Pure Luxe mercedes-benz amg gt r brand cars auto Pure Luxe mercedes-benz amg gt r brand cars auto Pure Luxe mercedes-benz amg gt r brand cars auto Pure Luxe mercedes-benz amg gt r brand cars auto Pure Luxe mercedes-benz amg gt r brand cars auto Pure Luxe mercedes-benz amg gt r brand cars auto Pure Luxe mercedes-benz amg gt r brand cars auto Pure Luxe mercedes-benz amg gt r brand cars auto Pure Luxe mercedes-benz amg gt r brand cars auto Pure Luxe

Bron: Brand Cars