Microsoft is op het gebied van software nog steeds een van de grootste vissen in de oceaan. Het miljardenbedrijf wordt nog steeds gezien als een van de leidende ondernemingen op het gebied van software-engineering. Toch heeft ook een multinational als Microsoft de ogen open als ’t aankomt op uitbreiding en verrijking van de aanwezige kennis. Zo blijkt nu ook weer uit de overname van softwarecode-website GitHub.

Voor maar liefst 7,5 miljard weet Microsoft GitHub in te lijven

De kracht van GitHub ligt in het managen van open-source coderingen. Ontwikkelaars gebruiken GitHub om een softwarecode publiekelijk te maken en zo andere ontwikkelaars eraan mee te laten bouwen. Op die manier wordt software gerealiseerd door een publieke bundeling van krachten. Een werkwijze die GitHub wereldwijd de nummer 1 maakt wat betreft open-source development. Het platform telt dan ook ruim 28 miljoen aangesloten ontwikkelaars.

Overigens is deze overname er niet een die gebaseerd is op fantastische cijfers. GitHub maakt namelijk – as we speak – nog steeds verlies. Daarnaast is het bedrijf al ruim driekwart jaar op zoek naar een nieuwe topman. Deze functie was onbezet, tot aan deze overname. Inmiddels heeft Microsoft laten weten dat het Nat Friedman op die post neer zal zetten. Friedman kwam bij hen binnen als oprichter van Xamarin. Een softwarebedrijf dat eveneens door Microsoft is overgenomen. De medeoprichter van GitHub – Chris Wanstrath – mag elders binnen het bedrijf aan de slag.

Bron: AD