Pokeren: een ‘sport’ waarbij men soms gigantisch grote bedragen kan verdienen. Niet alleen in het echt, maar ook op internet wordt met dit spel grof geld verdient. Dat blijkt wel uit het laatste nieuwsbericht dat ons bereikt heeft. Het is namelijk zo dat een anonieme pokeraar op Pokerstars een bedrag van ruim 1 miljoen euro heeft weten te winnen. 

Van ’tafel’ opstaan met $1.000.044

Een online pokerwedstrijd is meestal een kwestie van wie de langste adem heeft. Hoe lager de buy-in is, hoe hoger de hoeveelheid deelnemers – logischerwijs dus hoe langer het duurt alvorens je aan de finale-tafel zit. Op het Sunday Million Anniversary Take 2 toernooi werd door een anonieme Nederlander de hoofdprijs in de wacht gesleept. Het ging daarbij om de tweede avond van het toernooi. Om mee te doen aan dit toernooi wordt verwacht dat je iedere dag ruim $200 inlegt. Daarmee worden dagelijks 100 deelnemers aan de start verwacht van het toernooi.

De winnaar is een bekende onbekende

In de Nederlandse pokerwereld is het algemeen bekend dat winnaars van grote bedragen anoniem willen blijven. Echter, omdat het wereldje zo klein is, zijn de meeste mensen binnen die groep wel op de hoogte van wie wat wint. Het resultaat is dus dat de persoon in de media nog niet bekend is, maar ingezetenen wel weten om wie het gaat. Om de verwarring nog iets groter te maken heeft de pokeraar een foto gebruikt van een andere Nederlandse amateur pokeraar die bekend staat als Tim ‘FysioTim’ Hendriks.

Die laatstgenoemde geeft dan ook aan dat hij niet de gelukkige winnaar is, maar wel een vermoeden heeft over wie het wél betreft. Hoe dan ook, een leuke manier om een spelletje af te sluiten toch? Logischerwijs wordt door het anoniem blijven ook enigszins aandacht van de Belastingdienst ontweken. Of dat werkelijk effect heeft nadat er een bedrag van dat formaat wordt bijgeschreven op je rekening, dat valt nog te bezien. Hoe dan ook, onze felicitaties naar de winnaar. Geniet van het aanzienlijke bedrag. We zullen vast en zeker nog horen wie het betreft.

Bron: AD