We zijn bij Pure Luxe altijd zo te spreken over Porsches dat we ons inmiddels voor kunnen stellen dat jullie er een beetje gek van worden. Toch kunnen en willen we daar niets aan veranderen, het is namelijk niet te ontkennen dat het zeer goede auto’s zijn. Zowel het technische aspect als de vormgeving klopt van begin tot einde. Of het nu om een nieuwe Porsche 911 gaat, of om deze oude, maar niet minder mooie Porsche 356 Super Speedster. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen.

RM Sotheby’s veilt deze bijzondere Porsche 356 Super Speedster uit 1956

De Porsche 356 is de voorloper van de 911 zoals we die heden ten dagen kennen. Destijds bouwde het automerk uit Stuttgart diverse modellen van hun iconische 356. Onder die grote diversiteit aan ‘356-telgen’ is er ook een Porsche 356 Super Speed te vinden. In het modeljaar 1956 werden slechts 645 van deze Super Speedsters gebouwd. Het mooie aan deze bolide is het feit dat ‘ie volledig in originele staat is én dat er slechts 56.800km op de teller staat. Natuurlijk wordt deze bolide aangeboden bij RM Sotheby’s tijdens de Porsche 70th Anniversary Sale 2018. Er staat vooralsnog geen schatting bij. Toch durven we te zeggen dat deze auto wel eens het halve miljoen zou kunnen gaan benaderen.

rm sotheby's porsche 356 super speedster veiling Pure Luxe rm sotheby's porsche 356 super speedster veiling Pure Luxe rm sotheby's porsche 356 super speedster veiling Pure Luxe

Bron: RM Sotheby’s