In 2015 deed Porsche al uit de doeken dat het merk graag een vinger in de pap wil hebben wat betreft elektrisch rijden. Als gevolg van die wens presenteerde de gelauwerde sportwagen-producent in 2015 de Porsche Mission E concept. Een verbluffend knappe elektrische Porsche die het midden hield tussen een zeer stijlvolle 911 met Panamera aspiraties. Nu – zo’n 3 jaar later – is de Autoshow in Genève het strijdtoneel van een nieuwe elektrische onthulling: de Porsche Mission E Cross Turismo. 

Porsche Mission E Cross Turismo; Elon’s nachtmerrie?

Dat Porsche serieus van betekenis wil zijn in dit marktsegment, dat moge inmiddels wel duidelijk zijn. Als je zoveel geld en tijd in research stopt, dan is het niet ‘slechts een uitstapje’. Puristen kijken hier natuurlijk een beetje huiverig naar, wat als het merk de smaak te pakken krijgt en ook de nieuwe 911 eraan moet geloven? Gelukkig heeft Porsche ons op het hart gedrukt dat dat voorlopig uit den boze is – ‘pfoe’.

Porsche Mission E Cross Turismo Genève Autoshow Pure Luxe

De Mission E Cross Turismo is een cross-over (een combinatie van een sedan en een SUV) die Tesla het vuur aan de schenen moet gaan leggen. Hoe? Nou, door bijvoorbeeld een actie-ratio te hebben van 500 kilometer. Volgens Porsche zelf is het mogelijk om de auto binnen een kwartier weer op te laden voor zo’n 400 kilometer. Het merk kiest voor twee electro-motoren die beiden een eigen as aansturen. Gecombineerd leveren ze zo’n 600pk. Een 0 tot 100 sprint zou minder dan 3,5 seconden in beslag nemen.

Porsche zegt overigens dat dergelijke sprintjes gewoon gemaakt kunnen worden, zonder dat ze een negatief effect hebben op de prestaties van de auto. Het wordt de auto van de toekomst genoemd. Deze uitspraak wordt onderstreept door in het interieur gebruik te maken van een eye-scanner die het gedrag van de bestuurder monitort. Daarnaast komt de auto met een drone, wat een erg futuristisch tintje met zich meebrengt. Niet helemaal onze smaak, maar toch. We zijn benieuwd of Porsche deze Cross Turismo in productie gaat nemen – er is nog niets bekend over serieuze plannen.

Porsche Mission E Cross Turismo Genève Autoshow Pure Luxe Porsche Mission E Cross Turismo Genève Autoshow Pure Luxe Porsche Mission E Cross Turismo Genève Autoshow Pure Luxe Porsche Mission E Cross Turismo Genève Autoshow Pure Luxe Porsche Mission E Cross Turismo Genève Autoshow Pure Luxe Porsche Mission E Cross Turismo Genève Autoshow Pure Luxe