Het is alweer even geleden dat Porsche ons voor het eerst kennis liet maken met de Porsche Mission E concept. Een auto die volledig elektrisch is en daarmee de directe concurrentie aan moet gaan met Tesla. In eerste in instantie werd een sportief ogende ‘Mission E concept’ onthuld, om niet veel later vergezeld te worden door een Porsche Mission E Cross Turismo. Het maakte de nieuwe elektrisch aangedreven familie van Porsche de ’talk of the town’. Inmiddels is de aankondiging alweer oud nieuws, maar toch is er weer iets te melden. Porsche heeft de bolide namelijk omgedoopt tot Porsche Taycan.

De Porsche Taycan is dé elektrische auto die je wil hebben

Alhoewel de Mission E familie op dit moment uit twee modellen bestaat en we geen definitieve link kunnen leggen met welk model deze naam krijgt, is de video hieronder aardig duidelijk. Waar de Cross Turismo duidelijk een hele hoge koets kent, daar is de Mission E concept vele malen lager. De sportievere versie heeft dan ook lijnen die duidelijk terug te zien zijn in de teaser-video zoals Porsche die openbaar maakte.

porsche mission e concept cross turismo taycan Pure Luxe

Porsche Mission E Cross Turismo.

De Porsche Taycan wordt volgens de laatste informatie aangedreven door twee electro-motoren. De een voorin de auto, de ander achterin. Samen leveren ze een vermogen van ongeveer 440kW. Hiermee zou de Porsche Taycan in staat zijn om van 0 tot 100 te sprinten in minder dan 3,5 seconden. Daarnaast wordt ons beloofd dat de auto een range heeft die de 500 kilometer overschrijdt. We zijn zeer benieuwd of dit in de realiteit ook zo zal zijn. Een exacte datum wat betreft leveringen is nog niet bekend, maar dat zal niet lang meer op zich laten wachten.

Bron: D’Marge