Al zolang als Amerikaanse presidenten in limousines rondrijden, zolang zijn deze voertuigen extreem. We spreken dan niet over Lamborghini of Bugatti extreem, maar extreem wat betreft veiligheid. Het is niet voor niets dat deze limousine de bijnaam ‘The Beast’ heeft. In de regel krijgt iedere president een nieuw exemplaar. Het exemplaar van Trump is bijna klaar en wordt deze zomer verwacht.

The Beast is een 1,5 miljoen dollar kostend voertuig

Vanzelfsprekend kan president Trump niet zomaar vervoerd worden in een doorsnee Cadillac Escalade. Ervaringen uit het verleden leren dat het verstandig is om de president op een zo veilig mogelijke manier te vervoeren. Precies om deze reden zul je de president nooit meer een rit af zien leggen in een open auto – dat verging Kennedy ook niet goed. Het is dus van belang dat het voertuig van ongekende klasse is en de meest absurde situaties weet te doorstaan.

Limousine President Trump Amerika The Beast Pure Luxe

Foto: KGP Photography

Volgens de laatste info is de limousine op dit moment bij de Secret Service en wordt de laatste hand gelegd aan het rijklaar maken van ’t voertuig. President Obama beschreef z’n limousine ooit eens als ‘A Caddy on a Tank’s frame’. Dat dekt meteen de lading van hoe veilig en extreem deze auto is. Sterker nog, het is een auto die bijna onverwoestbaar is te noemen. Toch is niet alleen het afslaan van aanvallen in acht genomen, maar ook het terugslaan – de limo is aangekleed met diverse systemen om aanvallers af te wenden.

Wat maakt deze limousine zo speciaal

Allereerst is deze auto natuurlijk enorm beveiligd. Als we praten over beveiliging, dan hebben we ’t over kogelwerende ruiten en gigantische dikke deuren die vrijwel niet te penetreren zijn. De deuren zijn 20 centimeter dik en kogelwerend. Het gewicht van één deur is evenveel als dat van een deur uit een Boeing 757. Daarnaast zijn de inzittenden 100% beschermd tegen een chemische aanval wanneer deze deuren gesloten zijn. De ruiten bestaan uit 5 lagen glas, afgewisseld met polycarbonaat. Enkel het raam aan de bestuurderskant kan open, tot slechts 7,5 centimeter.

Limousine President Trump Amerika The Beast Pure Luxe

Foto: KGP Photography

Het koetswerk van de auto is van militair niveau. Op vrijwel alle plekken is het minimaal 13 centimeter dik. Er is gebruik gemaakt van staal, aluminium, titanium en keramiek om projectielen buiten te houden. Ter verdediging zijn er diverse wapens aan boord van de auto te vinden. Denk dan aan meerdere shotguns, granaat-launchers met traangas en een traangas-kanon onder de voorbumper. Mocht de president geraakt worden en een transfusie nodig hebben, dan zijn er ook zakjes met zijn bloedtype aanwezig.

Kortom, het is een auto die de meest heftige aanval af zou moeten kunnen slaan. Uiteraard zijn er nog veel meer spectaculaire details aanwezig, maar die worden – logischerwijs – niet gedeeld met de buitenwereld. Bovendien reist de president nooit alleen, er is altijd een colonne van andere voertuigen aanwezig met daarin bewapende beveiligers. We kunnen ons voorstellen dat je vrijwel nergens druk om hoeft te maken op de achterbank van deze limousine.

Bron: Fox News / KGP Photography