Als het aankomt op stijliconen, dan is Steve McQueen toch wel een voorbeeld voor veel mannen. De acteur stond erom bekend dat hij een zeer uitgesproken voorkeur had wat betreft z’n stijl en dat was – ongeacht de situatie – altijd als ‘cool’ te bestempelen. Logischerwijs kreeg de beste man dan ook al gauw de bijnaam The King of Cool. De acteur heeft helaas geen lang leven mogen leiden, hij werd door ziekte slechts 50 jaar oud. Toch leeft z’n nalatenschap voort in z’n stijlvolle voorkomen en het feit dat er diverse voorwerpen zijn die aan hem gelinkt zijn. Zoals bijvoorbeeld deze geweldige mooie vintage Rolex Submariner.

De Rolex Submariner ‘no-date’ van Steve McQueen is de verwezenlijking van cool

Een Rolex is een bijzonder goede investering, dat is allereerst al het overwegen waard. Niets is mooier dan een som geld te zien groeien zonder daar ook maar een druppeltje zweet voor te laten. Bovendien trekt de markt alleen nog maar harder aan, zoals we jullie hier al wisten te melden. Deze Rolex Submariner is dus niet alleen een cool verhaal, het is ook nog eens een waardevaste investering. Bovendien is dat ‘cool verhaal’ ontstaan bij de behoefte van Steve McQueen – kortom, dé aankoop voor de stijlvolle man met oog voor financiële meevallers.

steve mcqueen rolex submariner no date horloge philips veiling Pure Luxe

Het horloge was ooit een gift van McQueen aan Loren Janes – een goede vriend van hem en tevens stuntman. Op de achterzijde van het horloge is nog steeds de volgende gravering te lezen: ‘To Loren, the best damn stuntman in the world. Steve’. Een bijzonder detail wat het horloge nog eens zo cool maakt. Bovendien heeft het horloge de geliefde kenmerken van een typische vintage Rolex, zoals de ‘faded’ bezel. Het horloge zal op 25 oktober geveild worden door Philips in New York. De minimale som voor dit bijzondere accessoire is $300.000.

Bron: Philips