Voor de voetballiefhebbers in ons kikkerlandje is het toch even slikken: de Oranjehelden zullen ons land niet vertegenwoordigen dit jaar tijdens het WK in Rusland. Een pijnlijke gewaarwording en een keiharde weerspiegeling van het voetballend niveau dat we op dit moment uitdragen. Toch is er wel degelijk een Nederlandse equipe aanwezig tijdens het grote toernooi. Björn Kuipers gaat namelijk – samen met z’n vaste compagnons – naar Rusland om daar enkele wedstrijden de leiding op zich te nemen. Een lucratieve business, zo blijkt uit cijfers. Volgens UOL Esporte (Brazilië) gaat Kuipers goed verdienen deze zomermaanden.

Kuipers’ salaris lijkt te verdubbelen

We zijn inmiddels bekend met het feit dat Björn Kuipers tot de elite van het internationale scheidsrechters-korps behoort. Dat gezegd hebbende, weten we ook dat de beste man een aardige vergoeding ontvangt voor het blazen op z’n fluitje en het wapperen met de kaarten. Daarnaast is Kuipers ook nog eens uitbater van meerdere Jumbo-supermarkten. Al met al een gedreven zakenman. Enfin.

Tijdens het vorige WK – dat in Brazilië – floot Kuipers drie wedstrijden. Samen met z’n assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra wist hij daar echter niet helemaal feilloos te fluiten. Desondanks ontving hij toch een bedrag van €25.000 om überhaupt te scheidsrechteren en daarnaast nog eens €2.000 per gefloten wedstrijd. Een leuke manier om van je zomervakantie te genieten zullen we maar zeggen.

Echter, in Rusland liggen de bedragen (volgens UOL Esporte), een stuk hoger dan in de Copacabana. De topscheidsrechters zullen in Rusland een bedrag van €57.000 verdienen en €2.500 ontvangen per gefloten wedstrijd. Assistent-scheidsrechters moeten het met iets minder doen, maar mogen nog steeds niet klagen. Zij krijgen namelijk €20.000 aan startgeld en zo’n €1.500 per gefloten pot. Al met al een lucratieve zomerbaantje, stukken beter dan achter de bar staan in Salou of Mallorca.

Bron: UOL Esporte / Instagram, Björn Kuipers