Uber is al enige tijd een hit onder de jongere generatie reizende medemensen. Het is een goedkoop alternatief voor de traditionele taxi en door het vereenvoudigen van het gebruik en de communicatie rondom dat proces lijkt het erop dat dit een van de betere ideeën van de 21e eeuw is. Uiteraard is het dan ook aan Uber zelf om constant te blijven innoveren zodat het bedrijf top of mind blijft – zoals men dat zo mooi noemt. Daarom zijn nu plannen rondom UberAir gepubliceerd.

UberAir gaat in gebruik in 2023

UberAir is een geheel nieuw initiatief om passagiers op eenvoudige wijze te vervoeren via het luchtruim. Vliegen is nog steeds een van de meest efficiënte manieren van transport, dus het was enkel wachten op een stap in deze richting. Nu zijn er dus plannen gepresenteerd om hiermee te beginnen.Het plan zal voor het eerst in Dallas en Los Angeles starten. De bedoeling is dat er gebruik gemaakt wordt van zogenaamde VTOL vliegtuigen. Dit zijn vliegtuigen die in staat zijn om verticaal zowel op te stijgen als te landen (Vertical Take-off and Landing).

Het is niet de intentie om met deze service traditionele luchtvaart te vervangen. De UberAir service zal gebruikt worden voor afstanden van 80 tot 160 kilometer. Stukken die net iets te ver zijn om echt enthousiast in de auto te stappen, maar lang genoeg om ze vliegend te overbruggen. Er zullen uiteraard enkel geschoolde piloten gebruikt worden, logisch ook. Daarnaast is Uber nu nog op zoek naar een derde testlocatie. Deze moet volgens bronnen internationaal georiënteerd zijn. We zijn benieuwd naar de realisatie van dit plan. De video geeft alvast een goed beeld.

Bron: Uncrate