Het roemruchte voetbal-trio Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee is al sinds jaar en dag een spraakmakende verschijning. De drie heren weten praktisch iedere uitzending van Voetbal Inside (voorheen ‘Voetbal International’) tot een spraakmakende te maken. Ze schuwen ongezouten meningen niet en staan erom bekend met enige regelmaat met collega’s of werkgevers in de clinch te liggen. Na jarenlange dienst bij RTL is het trio nu overgehaald om hun koffers te pakken en naar Talpa te verhuizen. 

Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee doen goede zaken

Laten we vooropstellen dat de heren nooit bewust bezig zijn geweest met astronomische salarissen. Het is een feit – of je het leuk vindt of niet – dat de mannen zorgen voor sensationele televisie. Iedereen die wel eens een uitzending heeft gezien, weet dat ze redeneren vanaf een soort ‘eilandje’. Dit aspect zorgt ervoor dat werkelijk niemand gespaard blijft en de nodige beledigingen het daglicht zien daar aan tafel.

Zoals gezegd: ongeacht voorkeur, een gegarandeerde succesformule voor televisiemakers. Het is dan ook niet vreemd dat media-koning John de Mol zichzelf ervan had overtuigd dat hij de nieuwe werkgever wilde worden van de drie voetbalcritici. Een missie die, indien de voorwaarden goed zijn, wel eens zou kunnen slagen. Het was dan ook al enige tijd bekend dat Genee (de onderhandelaar en financiële koersgever) in gesprek was met Talpa. John de Mol heeft inmiddels heel duidelijk gemaakt dat Talpa de onbetwiste aanvoerder van het medialandschap moet worden.

Het mogelijk maken van deze ’transfer’ is er een die daar op zeer intensieve en invloedrijke wijze aan bijdraagt. Natuurlijk gaan de mannen niet voor een appel en een ei naar Talpa verkassen. Daar moet wel een goed aanbod tegenover staan. Dus dat aanbod kwam er. Volgens de concullega’s van Quote gaan de heren er allemaal een kleine twee-onder-een-kap woning op vooruit. Het salaris zou door Talpa met zo’n €150.000 opgehoogd worden. Dit resulteert in een betaling van €500.000 voor zowel Johan Derksen als René van der Gijp. Wilfred Genee ontvangt nog eens 2 ton extra (€700.000), omdat hij ook andere programma’s zal presenteren. Kortom: de mannen hebben een mooie overstap weten te maken.

Bron: Quote