Als je bakken met geld verdient, of al bezit, dan is het altijd leuk om te zoeken naar producten die zo duur en/of zeldzaam zijn dat alleen jij ze kunt veroorloven. Een jacht is mooi en een verzameling supersnelle bolides is ook welkom. Toch kun je je harde werken en bergen geld pas echt bekronen met een privéjet. Althans, zo lijkt het. Gelukkig hebben we in die categorie een formidabel product in de aanbieding. De Aerion AS2 Supersonic Jet dames en heren. Een jet die de supersonische droom die Concorde heet doet voortleven. Enkel, ditmaal alleen voor je familie en beste vrienden. Lekker compact en absurd snel.

Supersonische snelheden bereik je in de Aerion AS2 Supersonic Jet

De laatste vlucht van de Concorde dateert alweer uit 2003. Het supersonische passagiersvliegtuig moest de toekomst van de luchtvaart verwezenlijken, maar niets bleek minder waar. Het supersonisch toptalent bleek te duur en na de wereldberoemde crash van het Air France toestel stierf de legende op zeer jonge leeftijd. De Concorde kon z’n staat van dienst die ‘ie op papier had nooit waarmaken. Toch is het vliegen op supersonische snelheid altijd een streven gebleven. Nu lijkt het dus alsnog verwezenlijkt te worden.

aerion as2 supersonic jet privévliegtuig Pure Luxe

Het Aerion AS2 Supersonic vliegtuig is een privéjet die plek biedt aan 12 passagiers. Het vliegtuig is dusdanig ontworpen dat het vele malen minder luchtweerstand heeft dan conventionele vliegtuigontwerpen. De ontwerpers durven zelfs te stellen dat er een reductie van 20% is. Mede hierdoor is het vliegtuig in staat om een snelheid te bereiken van Mach 1.5. Daarnaast kun je er 8.797 kilometer mee overbruggen. Het ideale vliegtuig voor de snelle, lange afstanden. De verwachting is dat het vliegtuig voor het eerst de lucht in gaat in 2021 en de eerste commerciële bestellingen in 2023 afgeleverd zullen worden. Mocht je interesse hebben, dan moet je weel je portemonnee trekken: maar liefst $120.000.000 mag het speeltje kosten.

aerion as2 supersonic jet privévliegtuig Pure Luxe aerion as2 supersonic jet privévliegtuig Pure Luxe

Bron: Uncrate