Om je interieur naar een hoger niveau te tillen kun je diverse aspecten aanpassen. Het is niet alleen meubilair dat een toon zet, ook verlichting realiseert een bepaalde stijl. Wat ons betreft mag verlichting best wat kosten en – indien mogelijk – uniek zijn. Verlichting kopen bij een niet nader te noemen Zweedse meubelgigant is leuk, maar het kan altijd unieker en beter. Juist die aspecten trekken ons aan in de verlichting van Graypants. Scroll naar beneden en je ziet direct wat we bedoelen.

Licht als de leidende factor in je interieur

Het mooie aan verlichting is het feit dat het niet altijd een praktisch nut hoeft te hebben. Verlichting kan prima dienen als sfeerzetter, graag zelfs, met die insteek zal je zien dat zelfs de minst creatieve persoon een zeer stijlvolle setting kan creëren. Graypants beseft als geen ander wat het belang is van licht en het feit dat het moet passen in de omgeving. Sterker nog, het is in onze ogen onmogelijk om dit merk te betrappen op het maken van lampen die een zielloos design kennen.

graypants verlichting lampen scraplights Pure Luxe

De basis van Graypants ligt bij het ‘out of the box’ denken

Je vraagt je misschien af hoe iemand out of the box moet denken bij het produceren van lampen. Dat was eerlijk gezegd ook onze eerste ingeving. Totdat je stilstaat bij de middelen die het doel zouden moeten heiligen: het doel is licht, maar de middelen zijn een blanco vel. Vaak zien we aluminium of geborsteld staal als basismateriaal voor een ‘speciale’ lamp. Mooie kenmerken, maar het kan natuurlijk altijd beter. Graypants zoekt hun heil in het gebruiken van gerecycled karton. In eerste instantie niet direct een materiaal waar je een lamp in ziet, maar het moet gezegd worden: ze zijn er aardig in geslaagd.

De ‘Scraplight’-collectie bevat behuizingen die gemaakt zijn van verschillende lagen samengeperst karton. Het is niet alleen een zeer milieuvriendelijke manier van productie, maar het geeft de lamp ook een bijzondere uitstraling. Bovendien is het enorm licht, iets wat we ook niet altijd kunnen zeggen van traditionele lampen. Wat ons betreft een geslaagde benadering en een mooie manier om te innoveren – naast het bijzonder design.

graypants verlichting lampen scraplights Pure Luxe

 

Licht als levend element in interieur

Wat wij persoonlijk heel erg mooi vinden aan de manier waarop Graypants hun lampen realiseert, is het feit dat het praktisch nut vergezeld wordt door innovatief design en bijzondere samenstellingen. We spreken over een ‘levend element’ omdat vrijwel alle lampen ogen alsof ze leven. Het design is zo levendig in elkaar gestoken dat het allang niet meer het statisch karakter heeft wat we van de meeste verlichting kennen. Laten we wel wezen: verlichting is nou niet altijd even spannend geweest.

Het is de combinatie van materialen, vormen en constructiewijze die ons enthousiast maakt. De Chrona-collectie van het merk is hier het perfecte voorbeeld van. Er is een lichtbron gecreëerd die herdefinieert hoe een lamp uit zou moeten zien. In zowel een horizontale als verticale configuratie werken deze lampen prima als sfeerversterkers – alleen, of in een groep. Het koper kent een lichte borsteling en de randen lichten op, wat doet denken aan de lichtval bij de sterren in ons heelal – hier haalt het ontwerp z’n inspiratie vandaan. Door de ‘discs’ in diverse afmetingen aan te bieden (van 6 tot 17 inch in diameter) kun je hele creatieve opstellingen maken en is de Chrona toepasbaar in iedere ruimte.

graypants verlichting lampen scraplights Pure Luxe

Tuurlijk, zoals met ieder consumentenproduct, is ook dit een kwestie van smaak. Sommige mensen zullen er niet warm van worden, maar de objectieve beoordelaar kan niet anders dan toegeven dat het bijzonder is wat Graypants weet te vormgeven. Overigens zijn de lampen niet alleen goed in een woning, maar misstaan ze – door hun kwaliteit en afwerking – ook niet in een modern kantoorpand. Kortom, wie op zoek is naar verlichting en iets anders wil dan 17 miljoen andere huishoudens in Nederland: bekijk de website van Graypants en oordeel zelf. Wat ons betreft een geweldige toevoeging aan ieder interieur. In ieder geval stukken origineler dan de meeste alternatieven.