Lamborghini is als Italiaans automerk aardig beroemd – niet in de laatste plaats vanwege de supercars die zijn vandaag de dag produceren. Toch heeft de Italiaanse stier in het verleden eveneens veel moois weten te produceren (in de ogen van puristen misschien nog wel mooier zelfs). Twee voorbeelden daarvan zijn de Lamborghini Espada en de Lamborghini Islero. Deze twee classics vieren hun 50e verjaardag en dat is voor het merk reden genoeg om twee van zulke bolides in ere te herstellen. Iets waar ze goed in zijn geslaagd.

Twee zeldzame klassiekers in concours-staat

De Lamborghini Espada is een graag geziene gast op de meeste events rondom klassieke auto’s. Dit komt niet alleen door z’n charmes, maar ook door het feit dat deze bolide in een grote hoeveelheid is gemaakt. In een periode van 10 jaar is de auto maar liefst 1200 keer gebouwd. Het was de eerste 4-zitter die Lamborghini ooit produceerde en het bleek meteen een succes te zijn. Het design komt van de hand van Bertone en oogt heel laag en breed. Ondanks dat is de auto van binnen heel erg ruim. Lamborghini heeft nu een exemplaar volledig in ere hersteld. De V12 aangedreven bolide ziet eruit als nieuw en is van begin tot einde volledig origineel.

lamborghini espada islero auto's classic cars Pure Luxe

Het andere exemplaar, de Lamborghini Islero, is een auto die vele malen zeldzamer is dan de Espada. De Lamborghini Islero is gebaseerd op de 400GT en werd slechts 255 maal geproduceerd. Het model zoals we hier zien heeft enkele elementen van de 400GT overgenomen. Zoals de bredere wielbasis en de banden. De V12 in de Islero was goed voor een topsnelheid van maar liefst 250km/u. Beide modellen zullen hun opwachting maken tijdens een speciale Lamborghini tour door Italië in september.

Bron: Uncrate