Een huis kan op heel veel verschillende manier enorm aantrekkelijk zijn. Zo is een groot huis vaak imposant en meestal voorzien van zeeën aan luxe en comfort – een droomhuis voor menigeen. Echter, het kan ook veel subtieler en juist aantrekken door de ingenieuze wijze waarop het is ingedeeld en de keuze voor bepaalde materialen die er is gemaakt. Het Molesworth Street House is hét perfecte voorbeeld van een huis uit die laatste categorie. Niet zozeer imposant, maar daarom niet minder indrukwekkend.

In het Australische Kew vinden we dit prachtig ingedeelde en vormgegeven huis

Bij het zien van de foto’s wordt direct duidelijk dat de eigenaren het maximaal haalbare uit deze woning hebben weten te halen. Zo is het kavel over ’t algemeen niet heel groot te noemen en lijkt het door de smalle, lange lap grond ook niet direct heel eenvoudig om de boel optimaal te gebruiken. Toch is het eindresultaat enorm goed geslaagd. Als basis voor dit moderne bouwwerk is een huis genomen gebouwd in oud-Victoriaanse stijl. Het nieuwe ontwerp laat zeer strakke moderne aspecten zien. Zo is er gebruik gemaakt van een glazen trap die een duidelijk statement maakt. Daarnaast is het huis voorzien van een zogenaamde wine wall en er is veel gebruik gemaakt van glas voor natuurlijk lichtinval.

molesworth street house kew australië Pure Luxe

Het totaalplaatje is dusdanig ontworpen dat je geen moment het benauwde gevoel van de smalle kavel ervaart. Sterker nog, door handig in te spelen op de indeling en het glas, is er een omgeving gecreëerd die enorm ruim oogt en aanvoelt. Het geheel is afgemaakt met hoogwaardige materialen. Als kers op de taart is de woning voorzien van een sfeervolle, private tuin – uiteraard met zwembad en loungeset. Kortom: het perfecte plaatje wat betreft optimaal ruimtegebruik.

molesworth street house kew australië Pure Luxe molesworth street house kew australië Pure Luxe molesworth street house kew australië Pure Luxe molesworth street house kew australië Pure Luxe

Bron: Uncrate