Wanneer een auto een beroemde eigenaar heeft gehad, dan is ’t voor verzamelaars automatisch een waardevol stuk. Uiteraard zijn eigenschappen als productieaantallen, racehistorie en originaliteit een vereiste, maar een beroemde eigenaar is toch het meest gewaarde aspect. Deze Alfa Romeo Spider is er een die we wel vaker tegenkomen, maar niet met deze geschiedenis. De bolide is namelijk eigendom geweest van bokslegende Muhammad Ali. Het pronkstuk gaat zeer binnenkort onder de hamer.

Barrett-Jackson veilt zilveren 1976 Alfa Romeo Spider

In Las Vegas zal onder het toeziend oog van Barrett-Jackson een Alfa Romeo Spider uit 1976 geveild worden. Deze Italiaanse sportwagen was ooit eigendom van Muhammad Ali. De huidige eigenaar – logischerwijs niet Ali – was aanwezig bij de aanschaf van de auto toen Ali deze kocht iets ten noorden van Chicago. Muhammad Ali heeft er een korte tijd in gereden alvorens hij de auto cadeau deed aan de huidige eigenaar.

De volledige historie van Ali’s leven én het verhaal achter deze specifieke Alfa Romeo Spider is vastgelegd in het boek Running with the Champ. Het boek wordt overigens bij de auto geleverd, mocht je de gelukkige nieuwe eigenaar worden. Daarnaast krijg je er ook de officiële voertuig-registratie bij met handtekening van Ali. Over een eventuele prijs wordt niet gesproken, maar we kunnen stellen dat er eigenlijk geen prijs is voor de geschiedenis achter deze auto. We zijn benieuwd wat de uiteindelijke opbrengst zal zijn. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Barrett-Jackson.

alfa romeo spider muhammad ali veiling Pure Luxe alfa romeo spider muhammad ali veiling Pure Luxe

Bron: Barrett-Jackson