Tekst: Ron Vermeulen

Een tijdje geleden kregen we de uitnodiging om een bezoek te brengen aan de opening van een Club Med aan de kust van Sicilië. Niet zomaar een Club Med resort, maar het eerste resort uit de Exclusive Collection. Een bijzonder moment natuurlijk, dus beslist iets waar wij onze bevindingen over op papier wilden zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Zie hier hoe we deze opening ervaren hebben.

Club Med Sicilië

De hoofdredacteur van Pure Luxe overviel me met de vraag of ik naar het pre-openingevent van de eerste Exclusive Collection van Club Med in Europa wilde gaan. En of ik binnen drie uur kon beslissen, anders kon het ticket niet op meer naam worden gezet. Na wat hectische telefoontjes en het verzetten van afspraken, kon ik bevestigen. En ik was niet de enige: een kleine 300 journalisten en influencers uit in totaal 29 verschillende landen werden ingevlogen om de pre-opening en de Club Med-experience te beleven.

Nooit eerder was ik in een Club Med geweest, maar ik wist natuurlijk wel dat het all-inclusive vakantieparken zijn voor levensgenieters die ontspanning, sport, entertainment, luxe en privacy zoeken.

club med exclusive collection resort cefalu Pure Luxe

Fotograaf: Mauro Puccini.

 

Luxe paradijs

Deze Club Med ligt op een landgoed van meer dan 34,6 hectare in Cefalù, een dorpje aan de noordkust van Sicilië, ongeveer een uur rijden van Palermo. Het oude resort was een legendarische plek daterend uit 1956 en bestond uit simpele ronde hutjes met rieten daken. Met een investering van 90 miljoen euro is het nu omgetoverd tot een luxe paradijs. De 308 kamers, deluxe villa’s en suites hebben bijna allemaal zeezicht en een terras of tuin.

club med exclusive collection resort cefalu Pure Luxe

Fotograaf: Mauro Puccini.

 

Exclusive collection

Cefalù maakt dan ook deel uit van de Exclusive Collection, het hoogste segment van de resorts die Club Med wereldwijd exploiteert. In totaal zijn er twaalf van deze locaties, waaronder op de Maldiven, in Mauritius, Marokko en Mexico.

club med exclusive collection resort cefalu Pure Luxe

Fotograaf: Mauro Puccini.

Na op de luchthaven van Palermo door de hostesses van Club Med te zijn begroet, worden we met luxe vervoer in een uurtje bij de receptie van het resort afgeleverd. Hier krijgen we het beroemde all-inclusive bandje, maar dan 2.0. Het bandje met blauw lint heeft namelijk een tag als een medaillon met daarop het Club Med-logo. Het is meteen de elektronische sleutel van je kamer.

club med exclusive collection resort cefalu Pure Luxe

Fotograaf: Mauro Puccini.

Beggars can’t be choosers

De kamer die ik krijg toegewezen, valt in de goedkopere categorie. De kamer met badkamer is ruim en van alle gemakken voorzien, maar ligt niet zo mooi en is minder ruim dan de vrijstaande en futuristisch ogende houten deluxe-villa’s. Als je boekt, zou ik zeker voor 1 van die 128 deluxe-villa’s gaan, met spectaculair weids uitzicht over de Middellandse Zee. Het resort is groot, maar daar is aan gedacht: elektrische buggy’s brengen je als ware het Ubers geluidloos naar je bestemming. ‘All part of the Exclusive Collection.’

club med exclusive collection resort cefalu Pure Luxe

Fotograaf: Gaetano Mendola.

Onbeperkt champagne

Het hoofdzwembad heeft een cocktailbar en is vanaf 18.00 uur dé plek om de avond te beginnen, aangezien de champagne hier dan (all-inclusive!) rijkelijk vloeit. Vanaf het prachtige zwembad van olympische afmetingen is het daarna een kleine wandeling naar het hoofdrestaurant.

Dit is hoog op de rotsen gelegen met wederom een adembenemend uitzicht, dit keer op het pittoreske dorpje Cefalù. Dineren doe je hier in buffetvorm, echt horror voor mij. Wel is daar een luxe twist aan gegeven: bij sommige stations staat een chef die het gerecht persoonlijk voor je opmaakt en daarbij wat vertelt over het gerecht en de producten die zijn gebruikt.

Het resort beschikt verder over een beach-restaurant, een Palazzo Gourmet Lounge en het restaurant La Rocca onder leiding van de Italiaanse Michelinsterrenchef Andrea Barton. De wijnkaart is waanzinnig.

club med exclusive collection resort cefalu Pure Luxe

Fotograaf: Mauro Puccini.

Onderwaterwereld

En Club Med zou Club Med natuurlijk niet zijn zonder activiteiten. Yoga, pilates en andere rek- en strekoefeningen boek je à la carte, dus geen verplichte tijden of klasjes. De gym beschikt over de meest geavanceerde apparatuur en professionele begeleiding, in de Carita-spa kun je alle soorten behandelingen ondergaan, en uiteraard is er ook aan de watersporters gedacht: zo is er voor de snorkellaars een heuse Jacques Cousteau in dienst die je meeneemt in de wondere onderwaterwereld van Sicilië. Zeilen, alleen of met een leraar, suppen en Stand Up Steppen (SUS, het nieuwe suppen), het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

club med exclusive collection resort cefalu Pure Luxe

Fotograaf: Mauro Puccini.

Helikoptertocht over de Etna

Aangezien ik niet zo ben van het ongemotoriseerde vervoer op het water, was ik blij verrast met de elektrische surfplank met elektrojetmotor die een snelheid van veertig kilometer per uur haalt. Het was even wennen, maar na de juiste tips en instructies racete ik na vijf minuten staand over de strakke Middellandse Zee. Ik heb er een hobby bij – helaas is de aanschafwaarde van deze plank rond de 20k. Mocht dit allemaal niks voor je zijn, dan kun je de conciërge bellen voor een helikoptertocht over de Etna of Palermo. Of je boekt een eilandsafari in een Fiat 500. Niets is te gek. Uiteraard is dit niet all-inclusieve.

club med exclusive collection resort cefalu Pure Luxe

Fotograaf: Mauro Puccini.

Club Med groeit aan je

Inmiddels zijn onze drie mooie experience-dagen omgevlogen. Waar ik eerst wat sceptisch was, ben ik nu verkocht. Club Med groeit aan je. Ik heb dan ook besloten andere Club Med’s te gaan bezoeken. Er is bijvoorbeeld ook een couples only Club Med op (onder andere) de Malediven met een award winning restaurant. Op Sicilië pakten we ook meteen een primeur mee: ze gaan naar de Seychellen!

‘A bientôt, Club Med, it was amazing.’

club med exclusive collection resort cefalu Pure Luxe

Fotograaf: Mauro Puccini.

club med exclusive collection resort cefalu Pure Luxe

Fotograaf: Mauro Puccini.

club med exclusive collection resort cefalu Pure Luxe

Fotograaf: Mauro Puccini.

Tekst: Ron Vermeulen