Het Pebble Beach Concours is een jaarlijks terugkerend event waar menig autoliefhebber z’n ogen uit kan kijken. De upperclass uit autoland maakt daar z’n opwachting en het is voor fabrikanten de uitgelezen kans om een nieuw model te introduceren. De ogen van de wereld rondom auto’s kijken tenslotte mee. Ferrari ziet dit event als de uitgelezen kans om hun 50e cabrio kennis te laten maken met het grote publiek. De Ferrari 488 Pista Spider is een feit.

De 488 Pista Spider krijgt Ferrari’s krachtigste V8 mee

Uiteraard is deze cabrio gebaseerd op de ‘standaard’ Ferrari 488 Pista – de opvolger van de 458 Italia. De Spider zal de krachtigste V8 uit de geschiedenis van het Italiaanse automerk meekrijgen als krachtbron. Met een totaal van 711 paarden onder ’t gaspedaal weet je zeker dat je goed uit de voeten komt met deze toch wel zeer stijlvolle en tevens sportieve cabriolet. De 3,9-liter twinturbo stelt de rijder in staat om in maar liefst 2,85 seconden van 0 tot 100km/u te sprinten. Cijfers die je niet zo een twee drie verwacht van een cabrio, aangezien dit koetswerk vaak zwaarder is dan de variant mét dak.

ferrari 488 pista spider cabrio pebble beach Pure Luxe

De Ferrari 488 Pista Spider bewijst echter dat het ook precies andersom kan, de auto is namelijk fors op dieet gezet. De auto is namelijk een kleine 140 kilogram lichter dan de standaard 488 Pista. Een ongelooflijk groot verschil. Om het geheel af te maken heeft Ferrari hun kennis en kunde afkomstig uit de 488 Challenge en de 488 GTE overgedragen naar deze bolide. Het gevolg is dus niet zomaar een cabrio. Nee, dit model kon wel eens de boeken ingaan als meest sportieve Spider ooit gebouwd door Ferrari.

ferrari 488 pista spider cabrio pebble beach Pure Luxe ferrari 488 pista spider cabrio pebble beach Pure Luxe