Oceanco’s Project Tuhura is gecreëerd op basis van het meest simplistische nautische design dat de scheepsbouw-geschiedenis ooit heeft gekend. Het jacht is zo’n 144 meter lang en ziet er werkelijk buitenaards uit. Wat ons betreft is dit een van de meest stijlvolle concepten die we in tijden gezien hebben. Het jacht is daadwerkelijk gebaseerd op designs die duizenden jaren teruggaan in de tijd. Een moderne insteek voor een historisch nautisch element – erg geslaagd.

Oceanco’s doel met Project Tuhura

Het doel van dit project was het creëren van een superjacht met simplistische natuurlijke vormen die wat weghebben van een kano. Uiteraard is het streven wel om dit in een modern jasje te gieten en gebruik te maken van de meest moderne technieken. Het design, afkomstig van Lobanov Design Studio, is gebaseerd op een zeer ouderwetse, uitgeholde kano zoals deze door de Polynesiërs werd gebruikt. Het woord Tuhura is afkomstig uit ’t Maori en betekent verkennen, ontdekken en aan het licht brengen.

 

oceanco project tuhura superjacht jacht scheepsbouw Pure Luxe

Het Oceanco-project werd vorige week onthuld op de Dubai International Boat Show (DIBS) door zijne excellentie Saeed Hareb, secretaris-generaal van Dubai Sports Council en voorzitter van Dubai International Marine Club. Designer Igor Lobanov geeft aan dat de Tuhura is ontstaan uit een simplistische denkwijze. De vormgeving is gebaseerd op zeer natuurlijke lijnen en doet uitnodigen om te ontdekken.

oceanco project tuhura superjacht jacht scheepsbouw Pure Luxe

 

Een stijlvol interieur

Het interieur is volledig ingericht door de Italiaanse architect Achille Salvagni. Deze heeft zijn inspiratie voor het interieur dit jacht opgedaan in Oost-Azië. Net als Lobanov staat Salvagni erom bekend buiten de traditionele parameters van jachtontwerp te gaan en dwingende en onconventionele interieurs te creëren.  Vaak worden ze gedefinieerd door hun zachte rondingen en grillige decor. Deze zachtheid en dynamiek komt tot uiting in de bescheiden elegantie en sensualiteit die overal in dit jacht terug te vinden zijn.

oceanco project tuhura superjacht jacht scheepsbouw Pure Luxe

Juist door deze eenvoud oogt het jacht als een ongekend stijlvolle creatie. De combinatie van luxe materialen en elegante lijnen zorgt voor een goed voorkomen. Als dit jacht in serene rust door de internationale wateren kruist, is het een prachtig beeld. De gelukkige eigenaar zal beslist glimlachen bij die aanblik. Als ’t aankomt op design is er weinig beters te vinden dan dit jacht. Althans, zo zien wij ’t.

oceanco project tuhura superjacht jacht scheepsbouw Pure Luxe

Stijlvol simplistisch exterieur

Het jacht heeft meerdere horizontale vensters over de scheepsromp met een nieuwe glastechnologie die uit een reeks stippen bestaat. Deze technologie creëert een zicht naar buiten dat volledig transparant is, maar iedereen die vanaf de buitenkant naar de boot kijkt, kan het glas niet van de romp onderscheiden. De kleuren van de ramen evenals de romp zijn namelijk gelijkwaardig. De bovenkant van de Tuhura bestaat ook uit platte glaspanelen, waardoor dit jacht een naadloze uitstraling krijgt. Hoe stijlvol wil je ’t hebben?

oceanco project tuhura superjacht jacht scheepsbouw Pure Luxe

Intelligente ondersteuning

Het jacht zal uitgerust worden met een systeem dat zich volledig vormt naar de passagiers. Het IT-systeem van dit jacht kent de voorkeuren van de gast en past daar zowel de muziek als kamertemperatuur op aan. Wat betreft krachtbron is het ook nog eens een milieubewust jacht. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een Hybride-systeem. Dit zorgt voor een soepele, zuinige voorstuwing. Het enige nadeel is wel dat de boot daardoor niet bijster snel is. Een topsnelheid van 18 knopen is het maximale. Toch is dit niet erg, aangezien het gaat om ontspanning en rust. Wat betreft prijzen is er nog niets te melden, aangezien het jacht op diverse wijze gerealiseerd kan worden.

oceanco project tuhura superjacht jacht scheepsbouw Pure Luxe oceanco project tuhura superjacht jacht scheepsbouw Pure Luxe oceanco project tuhura superjacht jacht scheepsbouw Pure Luxe

Bron: RobbReport