Het is kerstavond en iedereen zal waarschijnlijk gezellig samen zijn met familie. Geen tijd voor enorm lange verhalen over het zoveelste succesverhaal. Logisch ook, de feestdagen staan in ’t teken van een goede afsluiting van het jaar – dus serieuze zaken mogen heel even naar de achtergrond verdwijnen. Toch weten we dat velen van jullie ook al bezig zullen zijn met het nieuwe jaar. Je kent het wel ‘new year, new me’ – maar dan net iets realistischer en volwassener. Wij hopen dan het nieuwe jaar ons succes zal brengen, op welk vlak dan ook. Juist daarom hebben wij een aantal zeer basale, maar extreem behulpzame tips op een rijtje gezet. Tips die jou zullen helpen bij het behalen van successen in 2018.

1 Ben bezig met het heden en de toekomst

Wat veel mensen wel eens willen vergeten is ’t feit dat ze niets meer kunnen veranderen aan wat gister gebeurde. Tuurlijk, hoe dit z’n uitwerking zal hebben, daar kun je misschien invloed op uitoefenen, maar daar stopt ’t ook. Iets wat gister gebeurde, of een maand geleden, dat is gebeurd – hoe erg, vervelend of nadelig dan ook, het is een feit.

Om het onderste uit de kan te halen zal je moeten realiseren dat je die zaken los moet laten. Je kunt alleen het beste uit jezelf halen als je bezig bent met het heden en de toekomst. Bezig zijn met 2018 en je plannen is goed, bezig zijn met die tegenvaller van vorige week is totaal irrelevant. We kunnen nog steeds niet terug in de tijd, dus probeer dat ook niet. Leer van je fouten, leer van tegenvallers en zorg dat je in toekomstige situaties daar anders mee omgaat.

2 Ben een veerkrachtig persoon

In het verlengde van tip 1: toon veerkracht. Iemand die zichzelf veerkrachtig opstelt zal beter omgaan met tegenvallers of andere uitkomsten. Veerkracht is een van de belangrijkste eigenschappen als ’t aankomt op dealen met een situatie. Het maakt jou als persoon minder vatbaar voor tegenslagen en zorgt er voor dat je sterker uit iedere situatie komt. Als gevolg daarvan kun je eerder doorpakken en verbeteren. Je hebt namelijk helemaal geen tijd om stil te staan bij ‘wat je had kunnen doen’.

succes boeken in 2018 met deze tips Pure Luxe

3 Vergeet niet te ontspannen

Ontspanning is enorm belangrijk om succes te behalen. Je hoort wel eens van motivational speakers dat ze niet slapen, alleen maar werken en constant ondernemen. We willen je op subtiele wijze duidelijk maken dat het zo niet werkt. Er bestaat namelijk niemand die 24 uur per dag het uiterste kan vergen van z’n hersenen en dan nog extreem goed weet te presteren. Lariekoek. Zo werkt je lichaam simpelweg niet.

Het is essentieel om af en toe rust te pakken en makkelijk verteerbare dingen te doen met je grijze massa. Zo prikkel je niet constant dezelfde cellen en kun je de ‘motor’ even wat rust geven. Net zoals we op school horen dat we niet zes uur aan één stuk moeten studeren, zo moet jij ook niet in een rit naar je succes willen. Het kost tijd, neem die tijd dan ook. Vergeet niet dat je je tijd evenwichtig verdeelt tussen serieuze zaken en ontspanning. Alleen op die manier kun jij op elk vlak presteren. Mensen die zeggen dat ze geen ontspanning nodig hebben zijn hardlopers. Je weet wat ze zeggen. Hardlopers zijn doodlopers.

succes boeken in 2018 met deze tips Pure Luxe

4 Zorg goed voor jezelf

Dan bedoelen we niet alleen dat je goed moet eten. Iedereen moet z’n vitamines en mineralen binnen krijgen, maar dit gaat veel verder. Wanneer je een fout maakt, dan is dit een leermoment. Grijp die fout niet aan om jezelf genadeloos af te straffen, dan doen de gevolgen van die keuze al. Zie het maken van die fouten als een horde die je moet nemen op weg naar de volgende. Niemand leeft foutloos, dat is onmogelijk.

5 Het leven gaat verder dan je comfortzone

Juist. Neem eens wat risico in je leven. Het heeft totaal geen zin om te leven volgens de veiligheid van je comfortzone. Wanneer je denkt dat je alleen goed bent in het bekende en ’t onbekende ziet als een gevaarlijke valkuil, zal je nooit ontdekken wat het leven je nog meer te bieden heeft. Een risico is er niet om je terug op je plek te zetten, maar om je te laten ontdekken waar je toe in staat bent.

Risico’s worden vaak gezien als negatieve aspecten, maar dat zijn ze niet. Het is juist zo dat degene die risico’s durft te nemen het verst zal komen. Stel je eens voor dat men nooit risico zou nemen, dan zouden we nu nog steeds denken dat de aarde plat is. We zouden nog steeds enkel over land bewegen omdat vliegen onmogelijk is. Het lijkt allemaal erg cliché, maar vraag jezelf eens af: is het onzin wat hierboven staat, of zit er een kern van waarheid in?

succes boeken in 2018 met deze tips Pure Luxe

6 Ben sociaal en behandel anderen zoals je dat zelf graag wenst

Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal. Zeker in de hedendaagse maatschappij is het van belang dat jij jezelf kunt bestempelen als een sociaal persoon. Zorg dat anderen die stempel ook op je drukken. We worden steeds individualistischer en dat is een ernstige ontwikkeling. Juist daarom moet je bij jezelf beginnen. Ben sociaal, praat wat vaker tegen in vreemde in ’t openbaar vervoer en help de hulpbehoevende mens.

Je denkt misschien ‘hoe kan dit me helpen succesvol te zijn?’. Heel eenvoudig, wij zijn er namelijk van overtuigd dat wie goed doet, goed ontmoet. Wanneer jij mensen waardeert en helpt, zullen ze dat andersom ook sneller doen. Als gevolg daarvan kun je wat vaker op hulp rekenen op weg naar moeilijkheden en op weg naar succes. Het is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk.