De nieuwe iPhone modellen zijn een weekje geleden bekend gemaakt door Apple. Buiten het feit dat ze er weer prachtig uitzien, zijn de prijzen niet mis. Zo is de gloednieuwe iPhone verkrijgbaar voor zo’n 1159 euro. In het bezit zijn van de nieuwste modellen en de beste producten ligt voor de hand. Echter betekent dit niet dat een iets ouder model slechter is. Zo is de iPhone 8, die tevens nog geen jaar oud is, met 689 euro een stuk betaalbaarder. En het design en de prestaties zijn bovenverwachting goed. Juist daarom hebben we een aantal redenen op een rijtje gezet waarom je beter voor een Iphone 8 kunt kiezen dan voor een nieuwe Iphone XS.

De iPhone 8 kost bijna 500 euro minder dan de iPhone XS

De iPhone XS is beschikbaar vanaf de ‘schappelijke’ prijs van 1159 euro. iPhone 8 met 64GB daarentegen is er vanaf een iets betaalbare prijs, namelijk 689 euro. Ben je op zoek naar een telefoon met meer opslagruimte, dan is de iPhone 8 eveneens een prima model. Met 256 GB wel een stuk duurder, je betaalt hiervoor zo’n 859 euro. Eerlijk is eerlijk: de prijs is toch wel een hele grote factor in het kiezen van toestel.

De iPhone 8 is lichter en dunner dan de iPhone XS

Wanneer je veel waarde hecht aan het hebben van een lichte en dunne telefoon dan is de iPhone 8 het juiste model. De iPhone 8 weegt maar liefst 148 gram en heeft een dikte van 7,3 millimeter. Het XS model weegt daarentegen 177 gram en is 7,7 millimeter dik. Het lijkt in eerste instantie misschien niet zo’n wezenlijk verschil, maar pak beide toestellen maar eens vast, dan zul je merken dat het  wel degelijk uitmaakt.

iPhone 8 verkiezen boven iPhone XS Pure Luxe

De iPhone 8 is net zoals de iPhone XS waterdicht en kan draadloos worden opgeladen

Beide modellen kun je draadloos opladen met een draadloze Qi-oplader. Het enige verschil qua model zit hem in de waterdichtheid. De iPhone 8 is tot 30 minuten waterdicht op een diepte van één meter. En de iPhone XS is ook tot 30 minuten waterdicht maar dan op een diepte van anderhalve meter. Overigens zijn er al meerdere gevallen bekend van telefoons die in het water belanden en in één klap kapot zijn – wij raden het te water gaan met je iPhone dus niet aan.

De iPhone 8 beschikt over een homeknop en een vingerafdrukscanner

De nieuwste modellen van Apple maken allemaal gebruik van Face ID. De homeknop en vingerafdrukscanner zijn dus verleden tijd. De iPhone 8 beschikt hier nog wel over. Dus ben je hieraan gewend en zie je de 3D-gezichtsherkenningstechnologie niet zitten dan is het wederom een goede reden om voor de iPhone 8 te gaan.

iPhone 8 verkiezen boven iPhone XS Pure Luxe

De iPhone 8 heeft een camera die bijna gelijkwaardig is aan die van de iPhone XS

Het enige verschil in camera van de twee modellen zijn een aantal cameratoepassingen. De iPhone XS heeft namelijk een portretmodus, portretbelichting, 2 keer optische zoom en voor de liefhebbers Animoji / Memoji. Alle overige aspecten van de camera lijken erg veel op elkaar. Mocht je dus niet zo die-hard fan zijn van de portretfunctie waar iedereen het over heeft, dan is de iPhone 8 nog steeds een goede optie.

De iPhone 8 krijgt hetzelfde besturingssysteem als de iPhone XS

Alle iPhones vanaf de iPhone 5 krijgen het iOS12 besturingssysteem. Dus ook de iPhone 8 en de iPhone XS. iOs 12 beschikt over een aantal belangrijke verbeteringen. De software maakt oudere modellen sneller, notificaties van dezelfde app nu gegroepeerd en Siri is een stuk intelligenter. Genoeg redenen om te overwegen een iPhone 8 aan te schaffen in plaats van de iPhone XS.

Bron: Businessinsider