De Cryptomarkt is een van de meest gehypte manieren om geld succesvol te investeren. Er komen regelmatig berichten voorbij dat Crypto-munten nog altijd in waarde stijgen en dat het dus een goed idee is om erin te investeren. Vorige week daalde de Bitcoin echter flink in waarde en als gevolg daarvan werd de gehele markt – voor de zoveelste keer – meegetrokken in de afgrond. Hoeveel potentie heeft de Crypto-markt nu eigenlijk?

Afgelopen woensdag zette de Cryptomarkt een flinke daling in, de reden hiervan is nog moeilijk aan te wijzen. De ochtend begon nog rustig en normaal, maar in de loop van de ochtend daalde de Bitcoin 200 dollar in waarde. Nog voor de middag daalde de munt verder en ging hij zelfs even onder de psychologische grens van 7.000 dollar.

Ook andere munten leverde in

Ook Cryptomunten als de Ripple en Ethereum noteerde een verlies. Aan het eind van de middag ging het weer iets beter, maar de dag werd alsnog afgesloten met bijvoorbeeld ruim 10% verlies voor de Bitcoin. Een reden is dus nog moeilijk te geven, wel wordt de site Shapeshift genoemd. Dit is een website waar men makkelijk munten kan inwisselen. Dit platform kent een nieuw registratieproces en dat zou handelaars verontrusten. Dit kan een deel van de daling verklaren. Mensen zijn er namelijk niet happig op om persoonlijke gegevens te verstrekken.

Positieve geluiden

Deze dalingen volgen echter wel op enkele dagen van sterke stijgingen. Zo kan de handel in ETF’s, fondsen gekoppeld aan de Crytomarkt, de markt sterk verbeteren. Dit is althans de hoop van veel handelaren. En in juli stond nog de gehele top 20 van de Cryptomarkt in de plus. Er zit zit dus nog wel degelijk potentie in de markt. Bovendien duiken er steeds vaker berichten op dat grote instanties in cryptocurrency willen stappen.

potentie Crypt PURE LUXE

Al met al groeit de Cryptomarkt nog steeds en lijkt het een goede investering. De markt fluctueert momenteel sterk, maar over het algemeen gaat het uitstekend. Laat je beeld van de markt niet teveel afhangen van de pieken en dalen, als je overweegt te investeren is het zaak te kijken naar het grotere plaatje. Men gelooft nog steeds in het gigantische potentieel wat de markt laat zien en dat blijkt ook in de hoeveelheid transacties die er nog dagelijks voltooid worden.

Bron: Business Insider