Diamanten zijn nog steeds erg gewild in deze wereld van nieuwe rijkdommen (Crypto, ahum). Het blijft een ultiem bewijs van ongekende rijkdom en de strijd om de meest pure diamant te bezitten, is er een die rijken als hobby goed bezig weet te houden. Sotheby’s heeft nu een hoogst uniek stuk in de aanbieding. Het gaat namelijk om de meest zeldzame witte diamant die er ooit is gevonden. Dit exemplaar is er een van 103kt en de verwachting is dat er met deze diamant een nieuw record gezet gaat worden.

Diamant te koop tijdens Sotheby’s Diamond Salon op New Bond Street

De diamant is er een van de slechts acht diamanten die ooit geveild zijn van méér dan 100kt. Echter, voor zover bekend is dit de enige diamant die een perfecte cut kent – waar de anderen niet volmaakt rond zijn. Patti Wong, Founder & Chairman Sotheby’s Diamonds, zegt hierover: ‘Deze steen is meer dan 100kt. aan perfectie. Ik heb in mijn carrière veel diamanten en geweldige stenen voorbij zien komen, maar deze diamant is werkelijk ongeëvenaard’.

zeldzame diamant sotheby's veiling verkoop Pure Luxe

Van origine was de diamant onderdeel van een ruwe vondst die ongeveer 425kt. telde. Deze vondst werd gedaan in een mijn in Botswana. Er is een periode van zes maanden nodig geweest om de diamant te slijpen tot de perfecte staat waarin deze nu verkeert. Dit is gebeurd door de vakmensen van Diacore, gebaseerd in Zuid-Afrika. De geleerden én de kenners hebben deze diamant ingedeeld in de categorie ’11a’. Deze categorie omvat slechts 2% van de totale hoeveelheid diamanten. Een diamant wordt ingedeeld op basis van chemische samenstelling, kleur en helderheid.

Bron: Sotheby’s