James Dean is al ruim 60 jaar niet meer onder ons en is slechts 24 jaar oud geworden, toch is hij nog altijd een iconisch figuur. Hij is weliswaar nooit eigenaar geweest van deze villa in Hollywood, maar hij heeft er wel degelijk gewoond. Nog voordat hij doorbrak als filmacteur werkte hij bij dit huis al manusje-van-alles en probeerde daarnaast door te breken in de filmindustrie. Tijdens deze periode woonde hij in het gastenverblijf. Nu kun je dit huis, wat sowieso al indrukwekkend is, kopen en leven als James Dean. Het kost je wel $4 miljoen.

Riante villa in de Hollywood Hills

Sindsdien is het huis natuurlijk grondig gerenoveerd en aangepast. De originele charme is behouden en moderne tinten zijn toegevoegd, wat zorgt voor een glamoureus uiterlijk. Het hele terrein beslaat 4.000 vierkante meter, en het huis heeft drie slaapkamers en drie badkamers. Vanaf de woonkamer heb je een prachtig uitzicht op de Hollywood Hills, en als je vanuit daar naar buiten loopt kom je op een ruim zonneterras waar je heerlijk kunt dineren. Natuurlijk is er een zwembad en een speciale ruimte voor diners met gasten.

james dean villa PURE LUXE

James Dean woonde zelf dus in het gastverblijf, dat een aparte ingang heeft en over een eigen slaap- en badkamer beschikt. Hij diende in dit huis en de familie die er woonde organiseerde regelmatig feesten. Op een van die feesten, waar de elite van Hollywood aanwezig was, werd Dean opgemerkt door een casting director. Een maand later werd hij gecast voor de iconische film Rebel without a cause. Dit betekende de doorbraak van Dean als acteur. Je hebt nu dus de kans om daar te wonen en terug te gaan naar waar het voor James Dean allemaal begon.

Bron: Uncrate