Als we je vertellen dat Longines een horloge heeft weten te creëren dat met je telefoon communiceert, dan ben je waarschijnlijk niet van je stoel geblazen. Logisch ook, met de horde aan Smart Watches die deze wereld rijk is, is verbinden met je telefoon niet langer echt spectaculair. Ondanks dat heeft Longines er toch een leuke twist aan weten te geven. Hoe? Door gebruik te maken van Morse-code. Ja, dat lees je goed.

Het Longines Conquest VHP GMT Flash Setting Watch is gewoon ‘cool’

In onze zoektocht naar mooie horloges komen we niet iedere dag iets tegen dat enigszins bijzonder is te noemen. Veelal is het design het enige puntje waarop horlogemerken helemaal losgaan, maar niet in het geval van deze specifieke Longines. Het horloge zelf oogt nogal standaard en doorsnee, dus daar hoef je ’t niet voor te doen. Wat echter wel heel leuk is, is de wijze waarop je de GMT-functie bedient. Het horloge maakt namelijk gebruik van Morse-code (waarvan de ontvangen in de 12-uur marker zit).

Het is de bedoeling dat je via de app op je telefoon de tijdszones instelt. Je bepaalt the home time en de tijd van je bestemming. Vervolgens wordt er gebruik gemaakt van de flitser achterop je telefoon om door middel van Morse de juiste tijd door te geven aan je telefoon. Je kunt de tijden op het horloge selecteren door twee keer op de kroon te drukken. Volgens Longines is het uurwerk nauwkeurig tot een afwijking van ongeveer 5 seconden per jaar. Daarnaast worden de wijzers automatisch in de goede stand teruggezet en bevat het uurwerk een Perpetual Calendar die correct loopt tot 2399. De Conquest GMT zal beschikbaar zijn in een 41mm en 43mm diameter en komt in een RVS-finish én zwarte PVD-coating op de markt.

Bron: Uncrate