In Marokko is een rel ontstaan nadat de koning in het publiek verscheen. In eerste instantie nou niet bepaald een schokkende gebeurtenis, ware het niet dat hij verscheen met een horloge om z’n pols dat nogal een fors prijskaartje kent. Een vreemde gewaarwording aangezien Marokko nou niet de meest vermogende speler in de wereldeconomie – integendeel. 

Koning Mohammed VI opvallend in het nieuws in onrustig Marokko

Het is al vaker voorgekomen dat leiders van een land werden gespot met een prijzig horloge. Zeker in het Midden-Oosten is het bijna ‘gebruikelijk’ om sheiks te zien die zich en publique vertonen met bijvoorbeeld een Rolex of Patek Philippe om hun pols. De koning van het Noord-Afrikaanse land echter heeft dit horloge om z’n pols ten tijde van een onrustige periode. Er wordt al lange tijd geprotesteerd in Marokko. Deze protesten werden geïnitieerd nadat een visser werd vermorzeld in een vuilniswagen.

De Marokkaanse Rif is al geruime tijd het toneel van protesten tegen slechte werkgelegenheid en gigantische corruptie die het land in hun greep houden. De protesten worden overschaduwd door oneerlijke processen en gigantisch hoge straffen voor de protest-leiders. Bovendien heeft de Marokkaanse koning begin augustus diverse top-ambtenaren ontslagen – als gevolg van zijn uitspraken over de huidige situatie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife) op

Een met diamanten bezette Patek Philippe Nautilus niet echt verstandig

Ondanks het feit dat de Marokkaanse koning bekend staan om het strooien met geld (wat betreft geschenken), is het niet slim om een Nautilus van dit kaliber te dragen. Het horloge is bezet met maar liefst 1075 diamanten en zou – mede daardoor – een prijs van €1.000.000 moeten kosten. De Marokkaanse bevolking heeft al jarenlang last van de lage werkeloosheid en de slechte economie. Als leider dan een dergelijk sieraad dragen mag op z’n minst als ‘onhandig’ bestempeld worden. Het was de Spaanse krant El País die dit nieuws afgelopen week naar buiten bracht.

Bron: El País