Omega heeft ons weer eens te pakken. Ditmaal brengt het bekende merk uit Biel een limited edition uit van het fameuze Seamaster-horloge. Deze vintage-ogende Seamaster is geïnspireerd op de Omega Seamaster Edizione Venezia. De nieuwe City Edition, van de van Biel producent, staat dit keer in het teken van de natuurlijke omgeving en de beroemde architectuur van Zwitserland. Net als de Italiaanse editie is die nieuwe Omega Seamaster Exclusive Boutique Switzerland Limitied Edition geïnspireerd op de 1957 CK2913. 

 

Het stijlvolle design van de Omega Seamaster Exclusive Boutique Switzerland Limited Edition

De nieuwe editie van Omega is een roestvrijstalen kast met een diameter die 39,5 mm meet. Een verfijnde donkergrijs gelakte wijzerplaat die een subtiel fumé-effect lijkt te hebben en een zwarte lederen band maken het geheel af. Net als z’n Italiaanse voorgangers zijn het logo, de wijzers en de indexen van de exclusieve Zwitserse boetiek-editie in 18kt. Sedna goud uitgevoerd. Zoals te zien in de foto’s bevindt de datum zich op 6 uur. Door de kleur van het datum-rad in dezelfde kleur als de wijzerplaat uit te voeren is de zichtbaarheid minimaal, maar toch duidelijk.

Omega Seamaster Limited Edition Zwitserland Pure Luxe

 

De laser gegraveerde caseback van de Seamaster Limited Edition

De caseback van de nieuwste editie onthult de meest iconische bezienswaardigheden van Zwitserland. De Jet d’Eau van Genève, de Zwitserse Alpen, Zurich’s Grossmünster en zelfs de eigen fabriek van Omega in Brienne zijn allemaal met een laser gegraveerd op de grijze caseback met daarin het saffierglas. Deze vertoont bovendien het Master Chronometer Calibre 8800, een zelf-opwindend uurwerk met Master Co-Axial échappement.

Omega Limited Edition Zwitserland Pure Luxe

Het horloge is – zoals we van Omega mogen verwachten – is goedgekeurd door METAS, bestand tegen magnetische velden tot 15,000 gauss en zelfs tot 60 meter waterbestendig. Daarbij heeft het zeer herkenbare uurwerk een rhodium afwerking met Geneva golven in arabesk. Verder onderscheidt het zich door de iconische zwarte vrije veringsbalans met silicium balansveer. De exclusieve Omega Seamaster Boutique Switzerland Limited Edition wordt geproduceerd in een oplage van 1291 stuks ter ere van het geboortejaar van de Zwitserse Bondsstaat. Uiteraard is elk Limited Edition nummer gegraveerd in de zijkant van de kast.

Bron: Luxuo