Het komt niet heel vaak voor dat je een wagen van een formule 1 coureur kunt kopen, maar nu is de kans daar. Voor deze McLaren waarin Jenson Button heeft gereden betaal je dan wel de lieve prijs van 3.000.000 dollar. Maar dan heb je ook wat. Zo’n P1 misstaat niet in een willekeurige garage.

Unieke kans

Het komt vrijwel nooit voor dat een voormalig Formule-1 kampioen zijn wagen op de markt brengt. Deze Britse hypercar heeft enkele unieke eigenschappen. De auto heeft een upgrade gehad bij het special operations center van McLaren. Er zit de track mode 2 optie op, wat betekent dat door een software upgrade de ‘race mode’ optie beschikbaar is. Dit kost alleen al 20.000 dollar.

Ook de buitenkant is natuurlijk uniek. Het exterieur is uitgerust met het unieke, in grijs uitgevoerde Stealth Pack en binnenin is de wagen uitgerust met zwart grijs alcantara interieur. Verder zijn de specificaties wat je mag verwachten van een hypercar. Forged wheels, carbon keramische remmen en een voertuigvolgsysteem voor de gemoedsrust.

mclaren f1 MAN MAN

Uiteraard zijn de prestaties ongekend. De 3.8 liter hybride V8 motoren brengen dit beest in 2.8 seconden naar de 100 km per uur, totdat de wagen zijn topsnelheid van 350 km per uur bereikt. En het allermooiste moet nog komen, er staat slechts 886 kilometer op de teller. Dit is dan ook de reden dat Button zijn wagen in de verkoop doet. Hij krijgt doordat hij in Amerika woont amper de kans erin te rijden, en dat vindt hij zonde. Daarom wil hij graag iemand anders de kans geven hiervan te genieten.

Dus mocht je het geld kunnen missen, dit is je kans om een unieke auto te rijden.

Bron: D’Marge