De Italiaanse autoproducent Pagani zal met de Pagani Huayra Hypercar zijn honderdste auto maken. Het zal de laatste Huayra zijn en krijgt daarom de toepasselijke naam ‘Il Ultimo’. Bij een dergelijke auto hoort natuurlijk ook een spectaculaire insteek. We kunnen je beloven: die is er.

De laatste Huayra

Sinds het debuut van de Pagani Huayra in 2011 zijn slechts 100 motoren gebouwd door AMG, de motorleverancier voor de Pagani Huayra. Het laatste Huayra model van de Italiaanse autoproducent will be going out in style doordat dit model de Mercedes AMG Petronas Formule 1 kleuren zal dragen. Nu vraag jij je natuurlijk af waarom een Italiaanse auto de racekleuren van Mercedes zal dragen. De reden hierachter is omdat deze Huayra eigenaar is van een Mercedes-AMG 6.0 liter biturbo V12 motor met 512 pk en 1.100 Nm aan de achterkant.

Een passend prijskaartje

De Pagani Huayra Hypercar krijgt ook een passend prijskaartje. Voor de standaard Pagani Huayra werd al eerder $3 miljoen dollar betaald. Er wordt geschat dat de prijs voor dit model nog wat meer zal zijn dan dit. Brett David, de CEO van Prestige Imports zal de nieuwe eigenaar zijn van het definitieve model.

Na het zien van The Making Of video, wordt het duidelijk waar het prijskaartje vandaan komt.

 

Bron: D’Marge