Apple komt de laatste tijd geregeld op negatieve wijze in het nieuws. De tech-gigant heeft meer en meer moeite met het enthousiasmeren van consumenten en daarnaast lijken derde partijen zich steeds vaker negatief uit te laten over het bedrijf. Nu blijkt weer dat Apple – volgens Qualcomm zelf – een mega-schuld open heeft staan van maar liefst $7.000.000.000.

Apple ontwikkelt gigantische schuld door het niet betalen van royalty’s

Apple en Qualcomm werken al een ruime periode samen voor de productie van chips, gebruikt in zowel Iphone’s, Ipads als Macbooks. Een samenwerking die ogenschijnlijk goed verloopt. Ware het niet dat Qualcomm zich nu negatief uitlaat over het bedrijf. Er zou namelijk afdracht gedaan moeten worden over de gebruikte producten in de vorm van royalty’s. Iets wat Apple tot op heden heeft nagelaten. Het resultaat: een schuld van $7 miljard.

De beide partijen zijn verwikkeld in een langdurig juridisch conflict. Zo is Apple van mening dat Qualcomm teveel geld vraagt voor de diensten die ze leveren. Qualcomm is andersom weer van mening dat Apple meermaals schuldig is aan patentinbreuk. Wat zou resulteren in het verplicht moeten betalen van royalty’s. Iets wat Apple tot op heden dus weigert. Qualcomm geeft te kennen dat alle bedragen die ze communiceren richting Apple in lijn zijn met de wetgeving. We zijn zeer benieuwd naar de uitkomst van dit ‘akkefietje’. Duidelijk is wel dat het hier om iets meer gaat dan een appel en een ei.

Bron: NU.nl