Als er gesproken wordt over de huizenmarkt in Nederland, is een paar ton al gauw de standaard. Wanneer je naar het hogere segment gaat kijken schieten de prijskaartjes  al snel omhoog. Binnen dat segment zijn er echter grote verschillen te zien die niet voor iedereen zijn weggelegd. Wij zochten de top 5 duurste woningen voor je uit die te koop staan op Funda – in de maand oktober. Je moet hierbij denken aan minimaal zo’n 7,5 miljoen wil je trotse eigenaar worden van een luxueus optrekje. 

5. Nieuw-Loodrechtsedijk 233 – €7.500.000

Top 5 duurste huizen Funda Pure Luxe

Het ‘goedkoopste’ pareltje van de top 5 staat in Loosdrecht. Het landhuis is afkomstig uit het bouwjaar 1998 met maar liefst 579 vierkante meter woonoppervlakte. De riante woning beschikt over 3 verdiepingen die zijn opgedeeld in 16 kamers, binnenzwembad en een kelder. Het landhuis bevindt zich direct aan het water omringt door een prachtig natuurgebied van bijna 31.000 vierkante meter. Op het perceel staan onder andere ook een boothuis, privé strand, barbecue-area, een volwaardige aparte woning en een dagverblijf voor tuinlieden. Meer informatie over de woning vind je hier.

4. Paauwlaan 3,5 en 7 – €7.850.000

Top 5 duurste huizen Funda Pure Luxe

Het statige landhuis heeft het bouwjaar 1954 en bevindt zich in Wassenaar. De woning beschikt over 3 woonlagen, een vliering en een kelder. Met een oppervlakte van 700 vierkante meter die is voorzien van 7 ruime slaapkamers en 4 badkamers. In het landhuis is er onder andere een ruime ontvangsthal, woonkamer, eetkamer, grote keuken en een tuinkamer met toegang tot het terras en de tuin. Naast het zwembad met aparte kleedruimte en tennisbaan beschikt het perceel over nog twee andere woningen. Deze woningen worden verkocht in verhuurde staat.

3. Duinlustweg 36 – €7.860.000

Top 5 duurste huizen Funda Pure Luxe

Dit magnifieke landgoed Koningshof is gelegen in Overveen, in het oudste duingebied van Zuid-Kennemerland op slechts vier kilometer van zee. Koningshof werd door architect Abraham Salm ontworpen en tussen 1898 en 1900 gebouwd. De villa heeft vele functies gehad en in 2009 werd de villa gedurende 2,5 jaar gerenoveerd tot een volledige woning. Het heeft een woonoppervlak van circa 1.350 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen. Met 24 kamers, waarvan 11 slaapkamers beschikt het landgoed ook over een perceel van 5.800 vierkante meter met een zwembad, fitness- en welness-ruimte.

2. Noordereinde 36 – €8.000.000

Top 5 duurste huizen Funda Pure Luxe

Het huis, ook wel bekent als buitenplaats Wolfsbergen, is gevestigd in ‘s-Graveland. De riante villa is in 1837 gebouwd en heeft daarmee vele bewoners en functies gekend. De huidige eigenaren kochten het in 2007 van de gemeente ‘s-Graveland waarvoor het pand als gemeente huis diende. Deze hebben Wolfbergen gerestaureerd en in haar oude glorie hersteld. De villa wordt omgeven door een prachtige tuin van een totaal aan 1,9 hectare grond. Met een grote (wijn)kelder, binnenzwembad, tennisbaan, aparte studio, personeelswoning 10 slaapkamers, royale zolder en een indrukwekkende ontvangsthal is de villa goed voor circa 1.500 vierkante meters. Meer informatie over de buitenplaats Wolfsbergen hier.

1. Bentveldsweg 142 – €15.750.000

Top 5 duurste huizen Funda Pure Luxe

In de top 5 van Funda is deze woning, ‘Klein Bentveld‘, veruit de duurste woning. De villa in Aerdenhout telt ruim 38.000 vierkante meter aan perceel-oppervlak en bestaat uit meerdere complexen. De hoofdwoning op het landgoed is in 1923 gebouwd, met maar liefst 980 vierkante meter woonoppervlak. Deze bevat onder andere diverse zitkamers, servieskamer, woonkeuken en ruime slaap- en badkamers. Op het landgoed bevinden zich naast de prachtige tuin nog diverse andere gebouwen zoals ’t Koetshuis, ’t Jagthuys, een zwembad, tennisbaan en een poolhouse. In totaal telt Klein Bentveld zo’n 12 woonlagen met 37 kamers.

Bron: Funda