LeasePlan, het Nederlandse autoleasebedrijf, wil in de toekomst naar de beurs in Amsterdam en Brussel. Afgelopen donderdag kondigde LeasePlan aan dat de voorgenomen beursgang ergens in de komende weken moet gaan plaatsvinden. De bedoeling is dat er uitsluitend bestaande aandelen worden aangeboden, zowel aan institutionele beleggers als particuliere. 

Topman Tex Gunning ziet de beurs als logische stap voor LeasePlan

LeasePlan, dat in 1963 is opgericht, is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste leasemaatschappijen in de wereld. Met 1,8 miljoen auto’s in meer dan dertig landen stelt Tex Gunning dat het dan ook een logische volgende stap is in de ontwikkelingen van het bedrijf. Niet alleen is LeasePlan via Carnext.com actief op de markt voor tweedehands auto’s, maar runt het ook een spaarbank in Nederland en Duitsland.

Beurs LeasePlan Pure Luxe

Volgens Gunning is er momenteel een duidelijke ontwikkeling gaande bij automobilisten. Deze stappen steeds vaker over van het bezitten van een auto naar het rijden op een soort abonnementsbasis. Hierin neemt LeasePlan het voortouw met zowel de normale lease-tak als het sterk opkomende CarNext.com. Met deze informatie achter de hand te hebben is het meer dan logisch dat LeasePlan een beursgang onderzocht. Eerder werd er door Persbureau Blooming bekend gemaakt dat Leaseplan bij de beursgang een geschatte waarde van 7,5 miljard euro meebrengt. Daarover laat LeasePlan zich echter nog niet uit.

Bron: Business Insider