Het Nederlandse bedrijf Exact, sponsor van Max Verstappen en producent van boekhoudsoftware, staat in de etalage. Er wordt op 1,5 miljard euro en de verkoop wordt afgehandeld door investeringsmaatschappij Apax. Het proces bevindt zich nog in een vroeg stadium.

In 2015 overgenomen overgenomen door Britten

Het van oorsprong uit Delft afkomstige Exact is vooral bekend van de boekhoudsoftware voor het mkb. In 2015 betaalde de Britse opkoopmaatschappij maar liefst 730 miljoen euro om Exact van de beurs te halen. Hiervan werd 330 miljoen euro gefinancierd met leningen en de rest met eigen geld. Het softwarebedrijf had in dat jaar te kampen met dalende winsten.

Vooral bekend als sponsor van Max Verstappen

Aanvankelijk was de doelstelling om van het bedrijf een wereldwijde top-3 speler te maken op het gebied van software gericht op boekhouden. Het afgelopen jaar werd die doelstelling bijgesteld. Sindsdien richt het bedrijf zich voornamelijk op de Benelux, Frankrijk en Spanje. Het bedrijf is bij het grote publiek voornamelijk bekend van Max Verstappen, Exact sponsort namelijk de Nederlandse Formule-1 held.

Bron: Business Insider