McLaren heeft als automerk zijnde een reputatie die al vaker in de boeken terecht kwam als ‘iconisch’ en ‘innovatief’. Zo wist het merk in de 90’s een icoon op de weg te zetten in de vorm van de ‘McLaren F1’. Deze bolide hield lange tijd het record voor snelste productie-auto en is mede daarom als een waar huzarenstukje vereeuwigd in de automotive geschiedenis. Ditmaal is McLaren weer terug met een creatie om je vingers bij af te likken. De McLaren Speedtail kost maar liefst $2,25 miljoen en zou een topsnelheid van 400km/u hebben.

De McLaren Speedtail is een uitmuntend stukje ingenieurswerk

De Speedtail is het nieuwste model uit de exclusieve McLaren Ultimate series. Andere modellen zijn de P1 en de Senna. De Mclaren Speedtail is 3-zits, vormgegeven door één centrale bestuurder met aan weerszijde een bijrijder. Ook komt de auto met een 3-persoon bagage set, overeenkomend met het carbon, leer en metaal van het interieur. Een leuk aspect, daar McLaren met de F1 destijds ook een supercar (of toch hypercar?) ontwierp met plek voor 3 mensen – naast elkaar welteverstaan.

McLaren Speedtail PURE LUXE

Het is nog niet officieel bevestigd, maar de hybride zal volgens geruchten beschikken over zo’n 1.035pk. Elk element aan de auto is afgestemd op een optimale aerodynamica. Ook heeft de auto geen traditionele zijspiegels, want deze zijn vervangen door kleine camera’s. Er zullen maar 106 exemplaren verschijnen die allemaal al lang voordat de auto onthuld werd, verkocht waren. Niet geheel verrassend natuurlijk. Het betreft hier natuurlijk een ‘future classic’ welke beslist in waarde gaat stijgen. Sterker nog, ga maar alvast je autoverzekering vergelijken, want dit pareltje wil je tot in de eeuwigheid beschermen. Een betere investering is er niet.

Bron: LuxuryLaunches