In het land van de ‘horlogerie’ lijken de Zwitsers een monopolie te bezitten. Toch is er steeds meer gaande op het gebied van premium horlogerie, buiten de Zwitserse landsgrenzen. Zo weten we dat Duitsland een aardig aandeel heeft in het leveren van stukjes kunst, maar ook Nederland kan er wat van. Steeds meer creaties – van een respectabel niveau – vinden hun oorsprong in Nederlandse grond. Van der Gang – afkomstig uit Dokkum – is hier een goed voorbeeld van. Het merk introduceerde 14 jaar geleden haar eerste creatie en heeft nu een opvolger klaarstaan. 

Van der Gang introduceert de vernieuwde Original, alias 20052BW-TRg

Het is natuurlijk niet eenvoudig om als Nederlands merk tegen al het geweld dat Zwitserland heet op te boksen. Om nog maar te zwijgen over de gigantisch aangedikte verhalen over maanlandingen, diepzeeduikers en alle andere superlatieven die traditionele merken graag gebruiken om hun marketing-machine draaiende te houden. Toch zijn er mogelijkheden, logisch ook, anders zouden er niet zoveel Nederlandse merken aanwezig zijn op het internationale strijdtoneel.

Van der Gang Watches horloge Pure Luxe

Wybe van der Gang heeft niet stilgezeten. Na de introductie van de allereerste creatie, zo’n 14 jaar geleden, is er nu een opvolger. Niet zomaar een horloge. Nee, dit tweede pareltje uit de ‘stal’ van Wybe van der Gang moet zich gaan meten met premium merken uit het segment tot €10.000. Ja, dat lees je goed, er wordt gemikt op een publiek dat zich een premium, kwalitatief hoogwaardig en bijzonder horloge kan veroorloven.

Van der Gang Watches horloge Pure Luxe

In een jasje van 41mm moet dit de volgende stap voor Van der Gang worden

Het nieuwe horloge heeft een stalen kast van 41mm in diameter en een subtiele vintage uitstraling. Het horloge heeft ditmaal een lagere kast dan voorheen, wat er – samen met de uit een blok rvs vervaardigde kast – voor zorgt dat het horloge prettig op de pols ligt. Het gebolde saffierglas en de eveneens bollende wijzerplaat dragen bij aan een prettige diepte in het horloge. Bovendien zorgen de silver-plated wijzerplaat, de gouden wijzers en de rode schaalverdeling voor een luxueuze look and feel bij het horloge.

Van der Gang Watches horloge Pure Luxe

De combinatie van eigenzinnige elementen (de rode pusher bijvoorbeeld) en scherpe details maken dat dit horloge zeer aantrekkelijk is. Het zal de man op zoek naar bijzondere luxe beslist aanspreken. Een doel dat Van der Gang logischerwijs zoveel mogelijk wil bereiken met de creatie van deze tweede ’telg’. Het horloge zal vanaf november beschikbaar zijn bij geselecteerde juweliers en op aanvraag bij de manufactuur in Dokkum. De prijs bedraagt €7.900, een aardig bedrag, maar beslist niets teveel voor een horloge van dit kaliber.