Ondanks het feit dat ‘downsizen’ een dingetje is in autoland en merken steeds vaker kleine stadsautootjes maken, blijven de premium merken toch bezig met de uitbreiding van hun SUV-aanbod. Audi introduceerde nog niet zo lang geleden de Q8 – een SUV die toch ook wel weer neigt naar een cross-over – en nu brengt BMW de eerste beelden naar buiten van hun X7. Voor mensen die een X5 toch écht te klein vinden. Lastig voor te stellen, maar er schijnt dus een markt voor te zijn.

De BMW X7 is de grootste SUV die het merk tot op heden heeft gepresenteerd

Het begon allemaal bij de BMW X5, de allereerste SUV voor de hedendaagse markt. Deze kreeg vrij snel een kleiner broertje erbij in de vorm van de X3 en inmiddels lijkt het volledige SUV-gamma door BMW opgevuld met toevoeging van onder andere de X1 en de X6. Toch zijn het daar bij BMW niet mee eens, zo blijkt uit de toekomstplannen. Er is namelijk een BMW X7 op komst en deze is nou niet bepaald ‘klein’ te noemen. Sterker nog: het is BMW’s grootste creatie tot op heden. Wie rijdt zoiets?!

nieuwe bmw x7 suv auto Pure Luxe

Je zou verwachten dat deze ruwe bolster zich moet gaan meten met Range Rovers, maar met dat doel is de bolide niet ontworpen. Nee, de BMW X7 wordt naar eigen zeggen een concurrent voor de – door SUV’s overladen – Amerikaanse markt. We hopen dan maar meteen voor BMW dat ze de dieselvarianten niet uitrusten met foutieve software, want dat gaat conculega’s in Amerika niet zo goed af.

nieuwe bmw x7 suv auto Pure Luxe

De bolide zal bij de introductie worden uitgerust met een 4.4-liter V8 of een 3-liter zes-in-lijn. Later zullen hier ongetwijfeld enkele motoren aan toegevoegd worden. Verder wordt de monstrous SUV uitgevoerd met alle denkbare technologie die BMW op dit moment op de schappen heeft liggen. Bovendien krijgt de bolide de grootste ‘niertjes’ die het merk uit Beieren ooit heeft geproduceerd – een leuk detail voor op verjaardagen en partijtjes. Bestellen kan nu al. Naar verwachting start de levering begin 2019.

nieuwe bmw x7 suv auto Pure Luxe