Alibaba, de tegenhanger van Amazon, heeft een nieuw record te pakken. Afgelopen zondag weet Jack Ma, oprichter van Alibaba, dat weten te behalen tijdens de Singles Day. De Chinese exploitant heeft hier op keurige wijze ingespeeld door middel van een uitverkoopdag. Binnen 5 minuten stond de teller van de online koopjesdag al op meer dan 3 miljard. Uiteindelijk haalde Singles Day een recordbedrag van maar liefst 31 miljard dollar omzet.

Alibaba loopt concurrenten soepel voorbij

Alibaba heeft afgelopen zondag, op 11-11, een nieuw record weten te zetten tijdens de uitverkoop op Singles Day. Deze dag werd tien jaar geleden bedacht door vier studenten. De reden van deze dag is om het single leven te vieren en jezelf eens goed te verwennen. Vanaf 2009 is de dag online erg actief, zo ook bij Alibaba. Inmiddels is de dag uitgegroeid tot de grootste uitverkoopdag ter wereld.

In vijf minuten tijd had de dag ongeveer evenveel geld opgeleverd dan de 36 uur durende Prime Day van Amazon. Bovendien had Alibaba binnen twintig minuten ook al meer dan vijf miljard dollar opgehaald. En dat was de totale omzet van de Amerikaanse uitverkoopdag Black Friday. Het totaal bedrag van Singles Day tikten bijna de 31 miljard dollar aan. In vergelijking met vorig jaar haalde de uitverkoopdag 6 miljard meer op qua omzet. Tijdens de dag waren vooral producten van Apple, Dyson en Xiaomi erg populair. Maar er werden volgens de South China Morning post ook zeker luxe goederen gekocht.

Bron: Business Insider