De Bentley familie breidt weer uit met een nieuw Continental GT model. De huidige Continental GT is inmiddels iets meer dan één jaar op de markt. Met de zeer luxe coupé weet Bentley de top van de coupémarkt te bedienen. Het nieuwe model, de Continental GT Convertible, is zoals we van Bentley gewend zijn van een zeer luxueus niveau. 

De specificaties van de Bentley Continental GT Convertible

Het nieuwste lid van de Bentley familie lijkt in veel opzichten veel op zijn voorgangers. Het model beschikt over een 635 pk en 900 Nm sterke W12. Deze is gekoppeld aan een acht-traps automaat met dubbele koppeling. Met de krachtige motor tikt de GT Convertible in 3,8 seconden een snelheid van 100 km/h aan. Dat is 0,1 seconden langzamer dan de huidige GT. Dit heeft te maken met het feit dat het model een gewicht heeft van 2.414 kilo, zo’n 170 kilo meer dan  zijn voorganger.

Het nieuwe model kent een topsnelheid van 333 km/h. Daarbij is het cabrio-dak in staat om in 19 tellen, tot een snelheid van 50km/h, te openen of te sluiten. De binnenkant van het dak is bovendien in acht verschillende kleuren af te werken. Vanaf volgend jaar is de nieuwe Bentley te verkrijgen, maar voor nu is het afwachten welk prijskaartje deze schoonheid krijgt.

Bentley Continental GT Convertible Pure LuxeBentley Continental GT Convertible Pure Luxe